kosárlabda

2020.11.03. 06:28

Pályára szólították a paksiakat

Tolnai Népújság

20201024_Paks_ASE-OSE_Molnár Gyula_TN

Fotó: Molnár Gyula

Mégis megrendezik kedden, azaz ma este a Egis Körmend–Atomerőmű SE férfi NB I./A-s bajnoki mérkőzést. A két csapat egy korábbról elhalasztott mérkőzést pótolt volna be, de mint azt a paksi klub közölte, a csapatot ért vírushelyzet és a sérülésveszély miatt az előre kiírt meccseiken pályára lépnek, de az elmaradt találkozókat nem vállalják. Igen ám, de a honi szövetség kötelezte a paksiakat, hogy le kell játszaniuk a bajnokit.

Korábban az ASE négy játékosa, Kovács Ákos, Lóránt Péter, Pupp Bence és Ian Baker is pozitív koronavírustesztet produkált, míg Kis Raul kontaktszemélynek számított, így a teljes csapat (a stábtagokkal együtt) tíznapos karanténba vonult. Annak letelte után, két hete az Oroszlánnyal otthon (90–84), múlt szombaton pedig a Sopron vendégeként (82–76) lejátszotta Dzunics Braniszlav gárdája a soron következő bajnokiját, de az említett négy játékos ezeken a találkozókon nem lépett parkettára.

„Nagyon együtt van a csapat, egymásból merítenek erőt a játékosok, elsősorban ennek köszönhetők a sikerek. Szűk kerettel ilyen sűrűn pályára lépni elég fárasztó tud lenni, de úgy valljuk, mégis jobb mérkőzést játszani, mint folyton egymás között edzeni – mondta lapunknak Jan Pavlík. A Körmend egy sokat futó csapat, mely végig presszionálja ellenfeleit, próbálja lefárasztani őket. Azt gondolom, hogy ezen a meccsen az lesz a döntő, hogy fizikálisan meddig fogjuk ezt bírni” – zárta a szakosztályvezető.

Az ASE eddig öt bajnokit játszott le (négy győzelem, egy vereség), ennél többet csak a Szeged és a Kaposvár, mindkettő hat-hat meccsen van túl. A körmendiek két mérkőzésen léptek pályára: két hete a Kaposvárt hazai pályán 93–76 arányban győzték le, szombaton viszont kikaptak Kecskeméten (69–82).

A lélektani előny tehát a paksiaknál van, s Justin Jackson, illetve Winston Shepard soproni játéka is bizakodásra ad okot. Azonban a vasiak négy kiváló légióst alkalmaznak, de a fiatalszabályba beleillő Mócsán Bálintra is érdemes lesz odafigyelniük az atomosoknak.

Tippmix Férfi NB I., a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Egis Körmend–Atomerőmű SE, kedd, 18 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!