WKF karateliga

2020.11.12. 17:00

Történelmi versenyen mutatta meg magát a két megyei klub

Történelmi versenyt rendeztek Bátaszéken. A város adott otthont a járványügyi helyzet miatt életre hívott WKF karateliga-sorozat első fordulójának.

Munkatársunktól

Fotó: Nagy Ákos

A versenyzők motivációjának fenntartása. Ezzel a céllal hívta életre a ligasorozatot Ruzsinszki György, a Magyar Karate Szövetség elnökségi tagja, a szarvasi klub vezetője. A bátaszékiek egyből a kezdeményezés mögé álltak, s vállalták, hogy házigazdái lesznek a sorozat első állomásának.

A sorozat a körülményeket figyelembe véve rapid módon szerveződött, és a BSE szervező gárdája bejelentkezett az első forduló lebonyolítására, mely a visszajelzések alapján nagyon jól sikerült, és a látottak alapján az is bebizonyosodott, hogy van létjogosultsága a versenynek, mert még az óvatosság ellenére is 24 egyesület kétszázötven topligás versenyzője adta le nevezését. Olyan illusztris személyek jelentek meg, mint dr. Mészáros János a Magyar Karate Szakszövetség elnöke, dr. Bozsolik Róbert bátaszéki polgármester, Ruzsinszki György a Liga koordinátora, Falusi Márton nemzetközi bíró, a Magyar Karate Szakszövetség versenyszervező bizottságának elnöke, WKF szakmai alelnöke és Székely Csaba, a Székely Budo-Sport Kft. tulajdonosa, a Liga egyik fő támogatója.

„Mondhatni egy olyan hiánypótlás ez a liga, amely a vírushelyzet miatt kialakult szabályok maximális figyelembevételével egy komoly megmérettetési lehetőség a hazai topversenyzői gárda számára. Első gondolatra a terv nem volt más, mint edzőmérkőzések sorozata zárt kapuk mögött, kis költségvetéssel. A nemes cél és a jó kapcsolatrendszer, a magyar klubok példátlan összefogása azonban sokkal többet generált ebből, s a kezdeményezés példátlan az eddigi hazai karateéletben. Nagyon örülünk, hogy Bátaszék a WKF karatetérképén szervezőként és versenyzői klubként is folyamatosan jelen van, kell velünk számolni a tatamin, és lehet ránk számítani a sportág népszerűsítésében” – húzta alá Nagy Ákos, a bátaszéki klub vezetője.

A bátaszékiek amúgy nemcsak kitűnő rendezők voltak, de a tatamin is bizonyítottak, amit a csapatversenyben elért harmadik helyük is igazol. A faddiak pedig szintén jól teljesítettek, és hatodikak lettek a 24 egyesület vetélkedésében.

A Bátaszék SE érmesei, 1. helyezettek: Hefner Zsófia (10-11 éves lány, kumite, -35 kg). Izsák Fruzsina (10-11 éves lány, kumite, -30 kg), Kiss Bánk Botond (kadet fiú, kumite, -63 kg). Puskás Donát (10-11 éves fiú, kata). 2. helyezettek: Izsák Fruzsina (10-11 éves lány, kata), Péter Panna (10-11 éves lány, kumite, -30 kg). Steigler Bence (12-13 éves fiú, kumite, -55 kg). 3. helyezettek: Bognár Barna (kadet fiú, kumite, -52 kg), Elekes Máté (12-13 fiú, kumite, -45 kg), Hefner Zsófia (10-11 éves lány, kata), Kaszás Maja (felnőtt női, kumite, +61 kg).

A Tanren-Fadd érmesei, 1. helyezettek: Baros Eszter (10-11 éves lány, kumite, -40 kg). Lukács Bence (10-11 éves fiú, kumite, -45 kg). 2. helyezett: Acsádi Petra (kadet lány, kumite, +54 kg). 3. helyezettek: Vargyas Diána (10-11 éves lány, kumite, +40 kg). Bali Anna (12-13 éves lány, kata).

A csapatverseny összesített éremtáblázata: 1. UTE (16 arany, 14 ezüst, 6 bronz). 2. BVSC-Zugló (6, 6, 2). 3. Bátaszék SE (4, 3, 4). 4. KSI (4, 1, 2). 5. Ganz-Kesjár (3, 1, 1). 6. Tanren-Fadd (2, 1, 2).

Borítóképen Hefner Zsófi, aki négy magabiztos sikerrel nyert aranyat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!