labdarúgás

2020.11.17. 14:15

Windecker, Papp és Szélpál is edzésbe állt már

A visszatérés útján jól haladnak a Paksi FC sérült játékosai, Papp Kristóf, Szélpál Norbert és Windecker József, akikkel még acélosabbak lehetnek az elmúlt időszakban jól szereplő atomvárosiak.

Munkatársunktól

Miskolc 20201003 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Diósgyõr DVTK Paks Fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport csapat öröm Windecker József

Fotó: Dömötör Csaba

Jó heteket, hónapokat tudhat maga mögött a Paks. Bognár Györggyel eddig veretlen a csapat, öt győzelem és egy döntetlen a mérlegük a bajnokságban, de a kupában is továbbjutottak a Nyíregyháza ellen. Tették mindezt úgy, hogy keretük nem teljes, a koronavírus-fertőzésen átesett labdarúgók mellett sérülés miatt három komoly játékost is nélkülöznie kellett a vezetőedzőnek.

A leghosszabb kihagyás Papp Kristóf neve mellé írható, a középpályáról kirobbanthatatlan 27 éves játékos márciusban lépett pályára utoljára, mielőtt jobb térdének belső oldalszalagja majdnem teljesen elszakadt. Múlt héten viszont már elkezdhette a teljes értékű edzésmunkát.

„Persze figyelünk még a fokozatosságra, de nagyon jó, hogy ismét a csapattal lehetek. Természetesen nekem is vissza kell még nyernem az igazi formám, de azon vagyok, hogy ez mihamarabb sikerüljön, még az is lehet, hogy a hétvégi NB III-as meccsen már pályára léphetek” – fogalmazott a klub honlapjának a középpályás.

Papphoz hasonlóan Szélpál Norbert sem lépett még pályára Bognár Györgynél, a belső védő a Hatvan elleni Magyar Kupa-találkozón szerepelt szeptember végén. A makacs csípő- és ágyéksérüléssel bajlódó játékos két hete már elkezdte a különmunkát Kiss Tamás pályaedzővel, de ha minden jól megy, a héten csatlakozhat a többiekhez. Az új vezetőedzőnél alapember volt Windecker József, Diósgyőrben például győztes gólt szerzett a 91. percben, mielőtt keresztszalag-szakadást szenvedett volna október végén a Bp. Honvéd elleni összecsapáson. A középpályás a napokban már átesett a varratszedésen is.

„A körülményekhez képest minden a legnagyobb rendben, itthon már megkezdtem a kisebb gyógytornagyakorlatokat. Esténként még néha van egy kis fájdalmam, de alapvetően nincs gondom a térdemmel, háromhetente vannak orvosi kontrollok” – nyilatkozta a klubhonlapnak Windecker, aki a héten már a mankót is elhagyhatja.

A paksiak pénteken Kisvárdán vendégszerepelnek az OTP Bank Liga 11. fordulójában. A találkozó este nyolc órakor kezdődik és az M4 Sport élőben közvetíti.

Ezek a meccsek várnak még a PFC-re

Hat fordulót rendeznek még az OTP Bank Liga őszi szezonjában. A bajnoki tabella második helyén álló paksiak a kisvárdai túra – ezzel az összecsapással zárják le a szezon első harmadát – után az Újpesthez utaznak (november 27., 20 óra), azt követően fogadják a Fehérvárt (december 6., 17.30 óra), majd Mezőkövesden lesz jelenésük (december 13., 14.30 óra), végezetül pedig a címvédő és listavezető Ferencvárost látják vendégül. Utóbbi találkozó hétközi forduló lesz december 16-án, szerdán (20.15 óra).

A tavaszi idény küzdelmei a tervek szerint 2021. január 23-án folytatódnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!