naptár

2020.12.30. 09:45

Már január elején útjára indul a labda megyénkben

Összeszedtük Olvasóinknak sportáganként, mikor várható az első tétmérkőzés az új esztendőben megyénkben. A koronavírus-járvány azonban ezt is felülírhatja.

TN-összeállítás

Fotó: Kiss Albert

Kis túlzással az Atomerőmű KSC Szekszárddal zárul az év és vele kezdődik az új esztendő. Djokics Zseljko együttesét ugyanis már január 2-án pályára szólítja a kötelesség, s hazai pályán fogadja a Ludovika-FCSM Csata gárdáját. A szekszárdiaknak igen erőltetett lesz az első hónap, hiszen csak januárban még két mérkőzést játszanak a bajnokságban (6-án Sopronban, 9-én Cegléden), 19–22. között pedig a győri Európa Kupa-csoportkörben kell helytállniuk a házigazda mellett az ukrán Prometejjel és a török Bellona Kayserivel szemben.

Az Atomerőmű SE sem ússza meg az erőltetett menetet, a paksiak 9-én Kecskeméten vendégszerepelnek, majd fogadják a Körmendet 16-án, s jön három idegenbeli mérkőzés sorrendben az Oroszlány (23.), a Kaposvár (27.) és a Jászberény (30.) vendégeként.

Az Atomerőmű KSE Bonyhád is hasonló cipőjében jár: 6-án a SMAFC-ot fogadják, majd utaznak Egerbe és az Újpesthez, fogadják a Békést, a hónapot pedig a Cegléd vendégeként zárják.

Futsalban sem sokat tétlenkednek, a bajnokság szüneteltetése miatt két hónapos pihenő után január 10-én a Kelen vendégeként lép ismét parkettre az NB II-es Atomerőmű SE. Horváth György csapatára a Kalafa elleni hazai, illetve csepeli és dunaújvárosi túrája vár még az év első hónapjában. Az NB I-ben rögtön megyei derbit rendeznek, a Szekszárdi UFC 24-én a Tolna-Mözst fogadja. A vendéglátó addig túl lesz a Csepel elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján, melyet 10-én rendeznek.

Január 24-én jön a Szekszárd–Tolna futsalrangadó Fotó: Kiss Albert

Ugyan kézilabdában majd csak február elején indul útjára a labda, a Szekszárdi Fekete Gólyák KC-nek addig is két fontos mérkőzése lesz a Ligakupában. A csoportban egy győzelemmel és vereséggel álló gárda 22-én a Kozármislenyt, rá egy héttel a Mohácsot fogadják.

A fűthető pályáknak köszönhetően idén is január végén folytatódhat már az OTP Bank Liga küzdelme. A 23-i hétvégén a hatodik helyen telelő Paksi FC a sereghajtó Diósgyőrt fogadja. Bognár György csapata, mely jövő héten hétfőn kezdi meg a felkészülését a tavaszi szezonra, 30-án a Zalaegerszeghez utazik (pontos dátum még nincs).

Január 9-én Szekszárd ad otthont a Mezei Futó Liga második fordulójának is, míg az AC Bonyhád téli dobó felkészülési versenysorozatot szervez 20-án és 21-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!