kézilabda

2020.12.05. 12:02

Szekerczés kiélezett meccseket vár az Eb-n

TN

Szekerczés Luca számára új kaland kezdődik ősztől Dunaújvárosban (Fotó: Makovics Kornél)

Fotó: Makovics Kornél

A második forduló mérkőzéseivel folytatódik a női Európa-bajnokság Dániában. Az MTK bonyhádi átlövője, a bő keretben is helyet kapó Szekerczés Luca ezúttal is latolgatta olvasóinknak a napi mérkőzések esélyeit.

Lengyelország–Románia: – Mindketten vesztes csatából jönnek, a lengyelek Norvégiától (22–35), a románok Németországtól (19–22) kaptak ki. Mégis úgy gondolom, hogy a románok több rutinnal rendelkeznek. A lengyelek lelkesek, ezért az eleje biztos szoros lesz.

Németország–Norvégia: – A norvégokból talán kevesebb erőt vett ki az első meccs, a németek viszont nagyot küzdöttek, izgalmas mérkőzésre számítok. Talán inkább a norvégokra rakom a voksot.

Csehország–Oroszország: – A csehek azért megnehezítették a svédek dolgát (23–27), ezért nem lehet őket félvállról venni. Viszont az oroszok olyan erőt mutattak az első meccsen a spanyolokkal szemben (31–22), hogy ők a meccs egyértelmű esélyesei.

Hollandia–Szerbia (péntekről halasztva): – A szerbek az első válogatott, akiknél a koronavírus közbeszólt. Nem tudni, mennyire befolyásolja majd a játékukat és hogyan alakulnak a teszteredményeik, egyáltalán játszhatnak-e? Véleményem szerint a hollandok behúzzák a meccset, de a szerbeket ismerve nem lesz egyszerű.

Spanyolország–Svédország: – A spanyolok nagyon rosszul kezdtek, de a svédek is szenvedtek. Kiegyenlített csatára számítok, nehezen fog eldőlni a pontok sorsa.

Magyar vereség a dániai Eb nyitányán

A magyar női válogatott nagy meglepetésre 24–22-es vereséget szenvedett a koronavírusos betegségek miatt kulcs­embereit nélkülöző horvát csapattól a dániai Európa-bajnokságon, Koldingban. A mieinknél a 9 gólt szerző Klujber Katrin bizonyult a legeredményesebbnek. Folytatás holnap, Szerbia ellen – győzni kell a továbbjutáshoz.

Borítóképen Szekerczés Luca (archív)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!