Női kosárlabda NB I/B

2021.01.13. 09:05

Győzelmet ért a nagyszerű kezdés

Tolnai Népújság

Forrás: KSC Szekszárd

Egymás után második sikerét aratta a Női Amatőr NB I. Piros csoportjában szereplő Atomerőmű KSC Szekszárd második csapata, mely ezúttal – végig vezetve – a MAFC gárdáját győzte le magabiztosan (98–90).

Az utánpótláskorú játékosokból álló szekszárdi együttes 16–0-val indított a fővárosiak ellen, amivel gyakorlatilag meg is alapozta szezonbeli ötödik sikerét. Az egyetemistáknak ugyan többször sikerült visszakapaszkodniuk tíz ponton belülre, de a Renczes Rebeka (21 pont, 14 gólpassz), Horváth Dóra (22 pont, 8 lepattanó), Vincze Nikolett (20 pont, 7 lepattanó) trió vezette KSC mindig meg tudott újulni.

A szintén kimagasló teljesítményt nyújtó Holcz Rebeka (22 pont, 8 lepattanó, 6 szerzett labda) triplájával a harmadik negyedben a legnagyobb különbség alakult ki (28. p.: 78–61), így az is belefért Studer Zsuzsa csapatának, hogy a záró felvonásban kiengedjenek.

„A mérkőzés elején jól védekeztünk, alig kaptunk pontokat, de sajnos utána valami összeomlott, mert sem a zóna, sem az emberfogásos védekezésünk nem működött igazán. Összességében mégis elégedett lehetek, hiszen a támadójátékunk a helyén volt. A védekezésünket tovább fogjuk fejleszteni, de ezzel együtt büszke lehetek a csapatomra” – értékelte a látottakat a fiatal szakember.

Női Amatőr NB I., Piros csoport, 12. forduló.

Atomerőmű KSC Szekszárd II–MAFC 98–90 (29–19, 26–24, 25–23, 18–24).

Szekszárd, zárt kapuk mögött, v.: Téczely, Csallóközi.

Szekszárd: HOLCZ 22/6, HORVÁTH D. 22, RENCZES 21/3, VINCZE N. 20/12, Németh L. 4. Csere: Istókovics 6, Andi 3/3. Edző: Studer Zsuzsa.

A hat vereség mellett már öt győzelemnél járó Szekszárd vasárnap a közvetlenül előttük álló, nyolcadik pozícióban lévő Vasas Akadémia második csapatához látogat.

Borítóképünk: Renczes Rebeka (labdával) dupla-duplát ért el a MAFC ellen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!