Női kosárlabda NB I

2021.01.11. 19:45

Már el is utasították a ceglédiek óvását

Óvást jelentette be a VBW CEKK Cegléd az Atomerőmű KSC Szekszárd elleni szombati NB I-es bajnoki után, mivel rövid ideig négy légiós volt a pályán a vendégeknél. Napközben meg is jött a határozat, a szövetség elutasította a beadványt.

Rónai Gábor

2021.01.02 Szekszárd A Szekszárdi KSC Szekszárd a Ludovika-FCSM csapott össze hazai pályán. NB I Női kosárlabda. Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Zala Friskovec, Maja Skorics, Goree Cyesha és Erica McCall pár másodpercig egyszerre volt a pályán a KSC csapatában a szombati, Cegléd elleni bajnokin. Djokics Zseljko vezetőedző szerencsére gyorsan kapcsolt, és Szabó Fannit küldte be a pályára Skorics helyére. A ceglédiek szerint késő volt a bánat, szerintük a szekszárdiak hibáztak, és a mérkőzés után be is jelentették, hogy óvást nyújtanak be a találkozó végeredménye ellen.

Az MKOSZ-nél sokáig nem húzták az időt, már hétfőn megtárgyalták a ceglédiek beadványát, és el is utasították azt. Mi is fellapoztuk a szabálykönyvet, amelyik egyértelműen rögzíti, hogy ilyen esetben – amennyiben a játékvezetők, vagy a mérkőzés ellenőre észlelik a hibát – technikait kell ítélni a vétkes csapat edzője ellen. Ez akkor nem történt meg, utólag pedig mindez már nem számít óvási alapnak.

A szekszárdiak nagy csatában, 65–57-re győztek az új monori sportcsarnokban, elsősorban a negyedik negyedben (17–8-ra nyerték meg ezt a felvonást) mutatott kiváló játékuknak köszönhetően.

„Nehéz volt hetvenkét órán belül újra pályára lépni, különösen annak fényében, hogy előzőleg a magyar bajnokság és Európa egyik legerősebb csapatával, a Sopron Baskettel mérkőztünk – mondta Szabó Noémi. – Alaposan felkészültünk a ceglédiek játékából, tudtuk, hogy Katerina Szotiriut és Mariona Ortizt kell elsősorban kikapcsolnunk, ami összességében sikerült is. Csapatvédekezésben és agresszivitásban nagyot léptünk előre a soproni bajnokihoz képest, a támadásainkat azonban sokkal pontosabban kell befejeznünk, és dobószázalékban is fel kell javulnunk, hiszen jövő héten a győri buborékban már Európa-kupa-mérkőzések várnak ránk” – zárta a szakmai vezető.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosai vasárnapra és hétfőre extra pihenőt kaptak Djokics Zseljko vezetőedzőtől, hogy mától már csak a küszöbön álló nemzetközi kupaszereplésre koncentrálhassanak. A győri buborékban az ukrán Promotej, a török Kayseri, valamint a házigazda UNI Győr Mély-Út lesz Theodoreán Alexandráék ellenfele. A KSC valamennyi mérkőzése este fél kilenckor kezdődik majd, és mindegyik összecsapást élőben közvetíti a DigiSport televízió.

Ez történt a ceglédiek elleni szombati bajnokin

Emlékeztető. Női NB I, a 20. fordulóban.

VBW CEKK Cegléd–Atomerőmű KSC Szekszárd 57–65 (17–18, 18–16, 14–14, 8–16).

Monor, városi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V: Tőzsér, Szilágyi, Vida.

Cegléd: ORTIZ 13/3, Révész 9/6, Szotiriu 5/3, McBryde, BOZÓKI 14. Csere: Ruják 1, Moore 8. Szirony 3/3, Gorjanácz 4, Kobolák. Edző: Kosztasz Keramidasz.

Szekszárd: STUDER Á. 6, Miklós 2, Skorics 4, GOREE 14, MCCALL 9. Csere: Bálint R. 5/3, SZABÓ F. 6/3, Theodoreán 4, KRJNICS 8, Friskovec 8/6, Holcz. Edző: Djokics Zseljko.

Borítóképünk: Djokics Zseljko elcserélte magát, de ennek már nincs semmi jelentősége

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!