Labdarúgás

2021.01.12. 17:09

Térde újra a régi, de a taktika neki is új

Több mint egy év kihagyás után tért vissza a futballpályára Papp Kristóf, a Paksi FC középpályásának azonban még szoknia kell a csapat új taktikáját.

Munkatársunktól

Paks 20190914 Labdarúgás 2019 NBI NB1 OTP Bank Liga Paks Ferencváros FTC Nemzeti Sport Fotó Meder István Papp Kristóf Bõle Lukács

Forrás: NS-archív

Fotó: Meder István

Nincsen jó emléke a legutóbbi téli alapozásról Papp Kristófnak. A 27 éves középpályás a tavaly januári törökországi edzőtáborban sérült rá addig sem tökéletes állapotban lévő térdére, ami miatt több mint egy évig nem léphetett pályára abban az NB I-es csapatban, ahol addig alapembernek számított.

Az őszi szezonban két élvonalbeli találkozón a kispadra már leülhetett (az NB III-as csapatban pedig három mérkőzésen is szerepelt, egyet végig is játszott), a Pécsi MFC elleni szombati felkészülési mérkőzésen (3–1) viszont már közel egy órát kapott.

„Ahhoz képest, hogy egy évet kellett kihagynom, úgy érzem, nem ment rosszul a játék a Pécs ellen. A legfontosabb, hogy a térdem újra százszázalékos állapotban van” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a középpályás. A hosszú kihagyás részben saját felelőssége is volt, hiszen, mint fogalmazott, a beleki edzőtábor második napján egy lövés után fájdalmat érzett az addig is problémát okozó térdében.

„Sajnos az injekciók sem segítettek, aztán jött a koronavírus és azt reméltem, mire folytatódik az idény, rendben leszek. Nem így lett, és utólag már tudom, jobb lett volna, ha azonnal megműtenek” – vonta le a következtetéseket Papp, akinek majdnem teljesen elszakadt belső térdszalagjait júniusban operálták meg.

A fizikai fájdalom után a lelki nehézségekkel kellett megküzdenie a labdarúgónak, aki a tévéképernyőn keresztül kellett kiszurkolnia csapata bennmaradását az OTP Bank Ligában. A január végi bajnoki folytatás során viszont már a társak mellett harcolhat a minél jobb helyezésért, s bízik benne, hogy szép tavasz vár rá és a csapatra.

„Nagyon jó érzés, hogy rendben vagyok, ám mert Bognár György irányításával más taktikát játszunk, mint korábban, ezt még nekem is szoknom kell” – tette hozzá.

Papp Kristófnak erre szerdán újabb lehetősége nyílik, ugyanis az egyaránt NB II-es Nyíregyházával és a Budaörssel is megmérkőzik a Paks a telki edzőközpontban.

A Budafok is jöhet a Magyar Kupában

A Magyar Labdarúgó-szövetség kisorsolta a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjének és negyeddöntőjének párosítását és ágait. Amennyiben a Paksi FC túljut a másodosztályú Csákváron (a mérkőzést február 10-én, 13 órakor játsszák), úgy a Dunavarsány (Pest megye I.) és Budafok összecsapás győztesével találkozik a következő körben. Bognár György csapata a negyeddöntőben akár a Ferencvárossal vagy a Fehérvárral is összekerülhet. E két gárda a nyolcaddöntőben feszül egymásnak, ha előbbit a Dorog, utóbbit pedig a Vasas meg nem tréfálja. A továbbjutás egy meccsen dől el.

Borítóképünk: Papp Kristóf (balról) bízik benne, hogy szép tavasz vár rá és a csapatra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!