labdarúgás

2021.01.15. 10:51

Tizenhét találkozót kell bepótolni a szezonrajtig

A megyei harmadik osztályban tizenhárom mérkőzést kell bepótolniuk a csapatoknak a 2020/2021-es idény tavaszi rajtjáig. A megyei élvonalban három, a megyei második osztályban pedig csupán egy mérkőzés maradt el ősszel.

TN-összeállítás

20201004_Gerjen_Megye egyes foci Gerjen-Bölcske_Fotó:Mártonfai Dénes_MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

A megye egyesek már február 13-án pályára lépnek, a Bátaszék SE a Tevel Medosz SE-t, a Bonyhád Völgység LC pedig a Dombóvár FC-t látja vendégül – jó eséllyel műfüvön. A szezon a megyei I. osztályban a 13. forduló mérkőzéseivel már február 20-án elkezdődik. Az MLSZ adatbankja szerint szombaton Bátaszék SE–Dombóvár FC és Bonyhád VLC–Bölcskei SE, vasárnap pedig Kakasd SE–Tevel Medosz SE és Dunaföldvár FC–Gerjeni SK összecsapásokat rendeznek, valamennyi mérkőzés 14 órakor kezdődik. A nyitó körben a Tamási 2009 FC lesz szabad.

Az alábbi elmaradt mérkőzéseket kell bepótolni.

Február 13., szombat: Bátaszék SE–Tevel Medosz SE 14, Bonyhád VLC–Dombóvár FC 14.30. Február 14., vasárnap: Kakasd SE–Bölcskei SE 14.

A megyei II. osztályban a 12. fordulóval március 13-án köszönt be a tavasz. A kiírás szerint szombaton Faddi SE–Tolna VFC és Bonyhád-Börzsöny SE–Simontornya TC, vasárnap Mórágyi SE–Aparhanti SE, Dunakömlődi SE–Őcsény SK, Nagymányoki SE–Kisdorogi FC és Madocsa SE–Szekszárdi UFC találkozók következnek, mindegyik mérkőzésen 14.30 órakor indul útjára a labda.

Az alábbi elmaradt mérkőzést kell bepótolni.

Március 7., vasárnap: Bonyhád-Börzsöny SE–Dunakömlődi SE 15.

A megyei harmadik vonalban jó néhány összecsapás vissza volt, amikor a koronavírus-járvány miatt a honi szövetség másodszor is véget vetett az amatőr bajnokságoknak (pontosabban a csapatok kezébe adta a döntést, hogy szeretnének-e játszani...). A Keleti csoportban hét összecsapást kell lejátszani, Nyugaton pedig tíz bajnokit kell bepótolni a rajtig.

Keleten az első teljes fordulóval március 6-án indul útjára a labda, szombaton Gyönki SE–Pálfai SE és Nagydorog KSE–Györköny SE, vasárnap Tengelici SE–Gyapa DSE, ASE Paks–Kajdacsi SE, Szedresi SE–Izmény SE, Sióagárdi SE–Dunaszentgyörgyi SE és Németkéri SE–Pusztahencsei KSE találkozókra kerül sor, mindegyik összecsapás 14.30 órakor kezdődik.

Nyugaton szintén március 6-án kezdenek a csapatok, pontosabban négy mérkőzést játszanak. A Nak–Zomba (0–5) és a Döbrököz–Felsőnána (11–0) mérkőzéseket korábban már előrehozták. Szombaton a Dombóvári LK–Hőgyészi SCE, vasárnap az Iregszemcsei SE–Magyarkeszi KSE, a Dalmandi SK–Pincehelyi ATE és a Regölyi SE–Tamási 2009 FC II találkozókat rendezik, szintén fél hármas kezdéssel.

Az alábbi elmaradt mérkőzéseket kell bepótolni.

Keleti csoport. Február 20., szombat: Gyönki SE–Györköny SE 14, Nagydorog KSE–Izmény SE 14. Február 21., vasárnap: ASE Paks–Pálfai SE 14, Szedresi SE–Pusztahencsei KSE 14. Február 27., szombat: Kajdacsi SE–Németkéri SE 14. Február 28., vasárnap: Pálfai SE–Dunaszentgyörgyi SE 14, Izmény SE–Pusztahencsei KSE 14.

Nyugati csoport. Február 21., vasárnap: Tamási 2009 FC–Nak SE 14, Dalmandi SK–Kaposszekcső-Csikóstőttős KSE 14. Február 27., szombat: KSE Zomba–Tamási 2009 FC II 14, Felsőnána SE–Dalmandi SK (Kéty) 14. Február 28., vasárnap: Iregszemcsei SE–Nak SE 14, Pincehelyi ATE–Döbröközi KSE 14.

Ez a helyzet az őszi idény után a megyei bajnokságokban

A megyei első osztályban tizenöt forduló vár a csapatokra tavasszal, a szezon a 27. kör összecsapásaival május 27-én fejeződik be. A csapatok ugyanúgy három kört játszanak, ahogy azt a korábbi években megszokhattuk, ez alapján alakul ki a végső sorrend. Tavaly a csonka bajnokságban nem hirdettek bajnokot, a Majosi SE végzett az élen, a Bonyhád VLC ugyanannyi ponttal, de kevesebb győzelemmel lett második, a harmadik helyre pedig a Dombóvár FC futott be. A Majos azóta már az NB IIII-ban szerepel.

A mostani őszt az újonc Gerjeni SK zárta az első helyen, Buzás Attila gárdája meggyőző teljesítménnyel vezet a Tamási 2009 FC és a másik újonc, a Bölcskei SE mögött.

A megye kettőben a Bonyhád-Börzsöny SE végzett az élen legutóbb, most pedig a Nagymányoki SE vezet.

A megye háromban Keleten a Sióagárd, Nyugaton a Tamási II lett az első, most az ASE Paks és a KSE Zomba csapatai várják az élről a tavaszt.

Borítókép: Kófiás Áron (balról) és a gerjeniek egyelőre meggyőzően vezetik a tabellát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!