labdarúgás

2021.01.21. 08:59

További három évig a PFC-ben futballozik Hahn János

Berg Sándor

20201107 Paks OTP Bank Liga NB I. 10. forduló férfi labdarúgó mérkőzés PAKSI FC - PUSKÁS AKADÉMIA FC. Fotó: Molnár Gyula Tolnai Népújság Képen: HAHN JÁNOS CSABA, MEISSNER THOMAS ADOLF

Forrás: MW-archívum

Fotó: Molnár Gyula

Mint arról korábban beszámoltunk, Hahn János további három évvel, 2024 nyaráig meghosszabbította szerződését az NB I-ben szereplő Paksi FC-vel.

„Megtaláltam a helyem a csapatban, és az új filozófiánk is nagyon tetszik. Megkereséskor maximálisan éreztem a klubvezetők bizalmát, ezért örömmel írtam alá a további három évet. Jól érzem magam Pakson, Bognár György mellett pedig még tovább tudok majd fejlődni, előrelépni. Jelenleg teljes mellszélességgel csak az előttünk álló tavaszi idényre koncentrálok, szeretném, ha minél jobb szezont futna a csapat és én is” – fogalmazott a klub honlapjának Hahn az aláírás után.

A huszonöt éves, saját nevelésű támadó 2012. november 30-án, egy Lombard Pápa elleni 2–0-s siker alkalmával mutatkozott be az élvonalban, amit még száznyolcvanöt bajnoki mérkőzés követett, ezeken negyvennégy gólt jegyzett.

Az idei szezon vitathatatlanul az eddigi legjobb pályafutása során, hiszen kilenc találattal már most beállította a legeredményesebb, 2018/2019-es idényét az NB I-ben, az MTK Budapestnek háromszor, a Puskás Akadémiának négyszer köszönt be, nem mellesleg ezzel a góllövőlistát is vezeti.

A nemrég koronavíruson átesett Hahn egyhuzamban 2014 óta szolgálja az atomvárosiakat, nála hosszabb ideje csak ketten, Kulcsár Dávid (2012) és a napokban ugyancsak 2024-ig szerződést hosszabbító, szintén saját nevelésű Szabó János (2008) futballozik Pakson. A mértékadó Transfermarkt háromszázezer euróra „árazta be” Hahn Jánost, ezzel Hegedüs Lajos és Windecker József (350-350 ezer) mögött Szabóval, Böde Dániellel, Bognár Istvánnal, Balogh Balázzsal, Ádám Martinnal és Osváth Attilával holtversenyben a klub másik legértékesebb játékosának számít.

Szintén a német honlap szerint hét játékosnak, köztük Kulcsárnak, Lenzsér Bencének, Gévay Zsoltnak és Papp Kristófnak is nyáron jár le a szerződése Pakson.

Borítókép: Hahn János (a labdával) vezeti a góllövőlistát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!