cselgáncs

2021.02.02. 18:11

A két edzőtábor között belefért egy aranyérem

T. N.

Fotó: ASE

Már nemcsak nemzetközi színtéren, de hazai környezetben is kezdetét vette az idei cselgáncsélet. Hétvégén az Ungvári Miklós Ceglédi Judo Központban rendezték a juniorok és felnőttek számára kiírt Magyar Kupát, melyen negyvenhat egyesület százhetvenhét dzsúdósa lépett tatamira.

A következő hetek, hónapok komoly erőpróbát fognak tartogatni a tokiói olimpiára készülő versenyzők számára. A kvótás helyen vagy annak közelében álló cselgáncsozók közül nem mindenki vállalta a ceglédi megmérettetést, aki viszont igen, az meg is nyerte súlycsoportját. Győzött a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián (90 kg, MTK Budapest), aranyérmes lett a sérüléséből felépülő ifjúsági olimpiai bajnok Gercsák Szabina (70 kg, DVTK) és a junior Európa-bajnok Szigetvári Mercédesz (+78 kg, Mogyi-Bajai JC), ahogy a dohai World Masters-ötödik paksi Pupp Réka (52 kg) is.

Braun Ákos tanítványát, aki ott volt az idő előtt véget ért ausztriai edzőtáborban, nem izzasztották meg ellenfelei, akikkel szemben összesen mindössze néhány percet töltött tatamin. Pupp ezzel aranyéremmel indította a hazai versenyek sorát, ami betudható egy jó felkészülésnek a február 18-20. között esedékes tel-avivi Grand Slam-tornára (előtte tatai edzőtábor vár a válogatottra).

Pupp Réka a dobogó legfelső fokára állhatott fel Fotó: ASE

A szintén ASE-s Veres Marcell egy súlycsoporttal feljebb, a 100 kilogrammosok között az elődöntőig jutott, végül az ötödik helyen zárt.Több mint másfél éves kihagyás után győzelemmel tért vissza a tatamira a négyszeres világbajnoki érmes, Európa-bajnok Mészáros Anett. Az Atomerőmű SE-nél 2005-től három éven át versenyző dzsúdós (ez idő alatt az U23-as kontinensbajnokságon egy arany-, egy ezüst- és két bronz­érem, a felnőttek között Eb-siker és olimpia a „termés”) ezúttal szatymazi színekben mindhárom összecsapását ipponnal nyerte Cegléden.

Az egyesületek pontversenyét, s ezzel együtt a Magyar Kupát a Budapesti Honvéd nyerte (2 arany, 1 ezüst, 4 bronz),megelőzve az MTK Budapest (2, 1, 2) és a Ceglédi VSE (1, 2, 2) csapatát. Az aranyérmeken tizennégy klub osztozott, és összesen huszonegy egyesület tudott legalább egy érmet szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!