Atlétika

2021.03.11. 12:33

Hét év után ismét rajthoz állt

Hét év után mérettette meg magát ismét a maraton országos bajnokságon Zsigmond Előd. A szekszárdi hosszútávfutó egyéni második legjobb, 2:34:41 órás időeredményével ötödik helyen végzett.

Berg Sándor

Fotó: Beküldött kép

Legutóbb 2014-ben vállalkozott a 42,2 kilométer megtételére Zsigmond Előd, legalábbis idehaza. A Szekszárdi Sportközpont hosszútávfutója a következő két évben rövidebb távokon mérettette meg magát az országos bajnokságon, majd külföld felé vette az irányt, hogy 2017-ben Veronában, majd Ravennában fussa le a több mint negyvenkétezer métert.

Két éve a hegyifutó-világbajnokságon a férfiak mezőnyében 73. helyen ért célba, tavaly pedig legjobb európaiként a hetvenhatodik, korcsoportjában a 16. lett a kínai Hsziamen (Xiamen) városában rendezett nemzetközi maratonon.

Jó ajánlólevéllel érkezett tehát a debreceni ob-re Zsigmond Előd, aki a rövid felkészülési időszak ellenére jó erőben érezte magát, s mint mondta, jó volt újra versenyezni.

Zsigmond Előd
Fotó: Beküldött fotó

„Az olimpiai kvalifikáció miatt októberről márciusra hozták előre az ob-t, emiatt kevesebb időm volt felkészülni a versenyre. Az elmúlt egy hónapban viszont már jó formában éreztem magam, ezért döntöttem úgy, hogy nevezek a versenyre” – mondta lapunknak Zsigmond Előd.

A 3,5 kilométeres körökből álló versenyt a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadion környékén rendezték, a rajt és a cél is a létesítményben volt.

„Reggel kilenc órakor dördült el a startpisztoly, ekkor körülbelül 2, de beérkezéskor is mindössze 6 fok volt. A pályára és a szervezésre nem lehetett panasz, minden adott volt egy jó futáshoz, igaz, az aszfalt minősége nem volt mindenhol kifogástalan – mesélte a szekszárdi futó.

– A verseny első felében a középmezőnyben futottam a nyolc-tizedik helyen. Harminc kilométernél voltam mélyponton, de szerencsére sikerült ezen túllendülnöm, és a táv második felében utolérnem néhány embert” – emlékezett vissza Zsigmond Előd, aki második legjobb maratoni eredményével (2:34:41 óra) az ötödik helyen ért célba.

Borítóképünk: Zsigmond Előd (elöl) második legjobb maratoni idejét futotta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!