kosárlabda

2021.04.30. 09:04

Studer szerint még lehet keresnivalója a KSC-nek

A szerdai siker és az egyenlítés után Studer Ágnes úgy érzi, hogy lehet keresnivalója az Atomerőmű KSC Szekszárdnak a Sopron Basket elleni bajnoki döntőben.

Rónai Gábor

Nem túlzás, talán az év legjobb és legizgalmasabb meccsét játszotta az Atomerőmű KSC Szekszárd a Sopron Baskettel szerdán a szekszárdi városi sportcsarnokban. Djokics Zseljko gárdája 72–69-re nyert, s az első magyar csapat lett, amelyik a szezonban meg tudta verni a pályán a bajnoki címvédőt.

„Jól felkészültünk a mérkőzésre, és még inkább csapatként játszottunk – mondta Studer Ágnes, aki a találkozó előtt vehette át a 2020-as év legjobb kosárlabdázójának járó elismerést dr. Sólyom Bódogtól, a megyei kosárszövetség elnökétől. – Az első meccshez képest voltak tiszta helyzeteink, jól mentek a passzok, és akinek lehetősége volt, az most bátran dobott is. Ugyanúgy játszottuk az egészpályás letámadásos játékunkat, s feküdt nekünk az is, hogy a játékvezetők is jobban engedték a kemény játékot. Nagyon boldog vagyok, mert eddig négyszer kikaptunk a soproniaktól, ráadásul nem is kis különbségekkel. Mégis hittünk benne, hogy sikerülhet nyerni, végig ezt az elszántságot láttam a csapattársaimon is” – fogalmazott Studer Ágnes.

Dr. Sólyom Bódog adta át az elismerést Studer Ágnesnek Fotó: Jantner Zsolt / KSC Szekszárd

A fiatal irányító 17 ponttal, 6 gólpasszal és 10 kiharcolt faulttal zárt – igazi vezére volt a KSC Szekszárdnak, képtelenek voltak megállítani.

„Az első meccs után láttam, hogy mit hibáztam, és mit mondjak, nagyon fejbe vágott – folytatta Studer Ágnes. – Nem annyira játszottam a csapatnak, nem mentek a passzaim. Most az első pillanattól kezdve arra fókuszáltam, hogy menjenek a passzok, szerencsére a többiek nagy önbizalommal játszva bedobták. A második félidőben előttem adódtak a helyzetek, örülök, hogy bementek a dobásaim” – tette hozzá.

A kiélezett hajrában többször is volt lehetősége a Sopronnak, hogy fordítson, de a nagy szívvel harcoló szekszárdiak ezt nem engedték.

„Nem inogtunk meg a végén sem, hittünk magunkban akkor is – mondta az izgalmas hajráról Studer. – Az európai kupaporondon több kiélezett meccset is játszottunk, amik a végjátékban dőltek el, ezek is erőt adtak ahhoz, hogy így tudjuk lehozni a döntő második mérkőzését. Azt éreztem, hogy bármeddig is játszanánk, mindig meg tudjuk tartani azt a kis előnyünket, ami most a győzelmet jelentette. Szeretnénk tovább építeni magunkat, úgy érzem, hogy lehet keresnivalónk akár Sopronban is. Biztos vagyok benne, hogy a hazaiak még keményebben fognak kijönni a pályára, de mi is megpróbálunk még egy kicsit hozzátenni az eddigiekhez. Nagyon bízom benne, hogy már velünk lehetnek a szurkolóink, sokat jelentene, ha a jövő keddi, hazai találkozónkon már ott lennének a lelátón. Ezért is harcoltunk szerdán kettőzött erővel, ez adott pluszerőt és pluszmotivációt nekünk” – zárta a mindössze 22 éves kosárlabdázó.

Három siker kell a bajnoki aranyhoz

A női döntő addig tart, amíg az egyik fél meg nem szerzi a harmadik győzelmét. Eddig mindkét csapat élt a hazai pálya előnyével: a soproniak vasárnap 80–57-re nyertek, míg a KSC most 72–69-es diadalt ünnepelhetett. A szombati találkozó 14.15-kor kezdődik, és az M4 Sport élőben közvetíti, ahogy a jövő keddi, szekszárdi összecsapást is. Utóbbinak a kezdési időpontja még nem ismert, vélhetően a televíziós közvetítés függvényében dől el, hogy mikor lesz a mérkőzés. Ahogy a május 7-ei ötödik találkozó (ha szükség lesz rá) esetében is ez a helyzet.

A szekszárdi klub ezúttal is elkészítette szokásos felvezető videóját a mérkőzéshez, ezúttal Goree Cyesha és Erica McCall beszélnek az esélyekről:

Ezek is érdekelhetik