3x3-as kosárlabda

2021.05.27. 08:59

Az olimpiáért harcolnak Grazban Theodoreánék

Az olimpiai részvételért harcol Grazban a magyar 3x3-as női válogatott. Károlyi Andrea együttesében az Atomerőmű KSC Szekszárd két játékosa is ott van.

Munkatársunktól

Fotó: Beküldött kép

Theodoreán Alexandra és Goree Cyesha személyében két olimpikonja is lehet az Atomerőmű KSC Szekszárdnak. Mindketten alapemberei a 3x3-as női válogatottnak, amely mától Grazban harcol azért, hogy nyáron a tokiói ötkarikás játékokon is pályára léphessen.

A két szekszárdi játékos mellett Medgyessy Dórával, Papp Klaudiával és Török Ágnessel felálló válogatott ma délután, 18.15 órakor a fehéroroszokkal vívja első mérkőzését Graz főterén, majd este, 21.35-kor a hollandokkal is összecsap. Szombaton 19.05-kor Észtország, 21.35-kor pedig Srí Lanka lesz az ellenfél a C csoportban, ahonnan az első két helyezett jut a vasárnapra kiírt negyeddöntőbe.

A 20-20 csapatos grazi tornáról három férfi- és három női együttes szerez indulási jogot a tavalyról idén nyárra halasztott olimpiára.

„A csajok egészségesek, mindenki negatív, de persze csak a koronavírustesztekre vonatkozólag – mondta tréfásan Károlyi Andrea. – Nagyon várjuk már a selejtezőmeccseket, úgy jöttünk ki Ausztriába, hogy az első lehetőséget meg akarjuk ragadni. Ha mégsem jön össze, akkor jövő héten ott van még a debreceni pótselejtező, de egyelőre nem gondolunk erre” – tette hozzá a szakember, aki a hollandokat és a fehéroroszokat tartja a legkomolyabb riválisnak. Ezeken a meccseken alapozhatja meg a jó folytatást a magyar együttes.

A magyar együttes mosolyogva utazott Grazba Fotó: Beküldött kép

Ha nem sikerül kijutni, akkor sincs veszve semmi. Jövő péntektől vasárnapig kerül majd sor a debreceni pótselejtezőre, ahol az utolsó kvóták szerezhetők meg az ötkarikás játékokra. A hajdúsági városban a férfiaknál és a nőknél is hat-hat gárda verseng, a magyar férfiegyüttes biztos résztvevő, s ha Ausztriában nem szerez kvótát, a női együttes is pályára lép majd a Nagytemplom előtti téren.

A 3x3-as kosaras szakág Tokióban kap először helyet az olimpiai programban, a japán fővárosban mindkét nemnél nyolc-nyolc csapat lehet ott a debütáláson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!