futsal

2021.05.07. 15:00

Meglepetést szeretne idén is okozni a kupában a Szekszárd

Címvédőként utazik a hétvégén esedékes Magyar Kupa négyes döntőjére a Szekszárdi UFC női futsalcsapata, Micskó Márk, a klub szakmai igazgatója pedig bízik az újabb meglepetésben.

Berg Sándor

2021.01.31 Szekszárd A szekszárdi sportcsarnokban az itthon játszó Szekszárd (sárga mez) várta Budaörs csapatát. Női Fusal Fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Hosszú idényre tesz pontot hétvégén a Szekszárdi UFC élvonalban szereplő csapata, mely címvédőként lép pályára a Magyar Kupa négyes döntőjében. A bajnokságban hatodikként végzett gárda a kupa idei kiírásában sem talált legyőzőre, az ELTE BEAC-on játék nélkül jutott túl (3–0), az oda-visszavágós negyeddöntőben pedig a Csepelt búcsúztatták (6–2, 0–0).

„Tudtuk, hogy nehéz szezon elé nézünk, de azt becsületesen végigdolgozták a lányok és segítőmmel, Kágyi Istvánnal mi is mindent beleadtunk. Pisti nagyon sokszor egyedül állt helyt a mérkőzéseken, amiért nagyon hálás vagyok. Nélküle nem tudtuk volna végigcsinálni ezt a szezont” – nyilatkozta lapunknak Micskó Márk, a szekszárdi klub szakmai igazgatója.

A jelen és a jövő csapatának gerincét adó fiatal játékosok mellé a bajnoki szezon hajrájára két rutinos játékos, Horváth Katalin és Mausz Renáta is visszatért a csapathoz. Micskó Márk bízik benne, hogy a legerősebb kerettel tudnak részt venni a Final Fourban, ahol ismét meglepetést okoznának.

„Az esély mindig megvan, hiszen csak egy mérkőzésen dől el a továbbjutás és az aranyérem sorsa is. Célunk a négybe kerülés volt, de ahogyan tavaly, miért ne okozhatnánk meglepetést idén is? Nem gondolunk ennyire előre, mert egyelőre csak a minimális elvárást értük el, semmi többet. Az biztos, hogy mindent meg fogunk tenni. Hogy ez mire lesz elég, majd meglátjuk” – tette hozzá.

Az elődöntőben azzal az Astrával találkozik a Szekszárd, mellyel tavaly a döntőben futott össze (Kiss Gabriella triplájával és Megyeri Boglárka találatával 4–3-ra nyertek), az idei bajnoki rájátszásban pedig kétszer is megszorongatta az üllőieket (idegenben hosszabbítás után 6–4-re, majd hazai pályán 5–3-ra maradt alul az UFC).

„Nem mi vagyunk a favoritok, ahogy tavaly sem mi voltunk. Mégis, ha mindenki odateszi magát és rendben leszünk fejben is, bármi megtörténhet. Erőnléti gondjaink nem lehetnek, hiszen a nagypályás futball remek felkészítő erre. Reméljük, örömet fogunk tudni okozni szurkolóinknak is” – zárta a szakvezető.

Női Magyar Kupa, az elődöntőben. Astra-HFC Üllő–Szekszárdi UFC, szombat, 13 óra. Gabányi László Sportcsarnok, vezeti: Leél-Őssy (Imrő J., Muhari G.).

Három helyszín

A Magyar Kupa idei kiírásában a pandémia miatt a szombati elődöntők és a vasárnapi döntő más-más helyszínen kerül megrendezésre. A Szekszárdi UFC és az Astra összecsapását a Gabányi László Sportcsarnokban rendezik, míg a másik ágon a Debreceni EAC–Budaörs mérkőzést az Aramis SE Futsal Csarnokban játsszák. Mindkét mérkőzést 13 órakor rendezik. A másnapi fináléra a Sterbinszky Amália Sportcsarnokban kerül sor. Ahogy eddig, úgy idén sem rendeznek bronzmérkőzést. A másik három csapat eddigi eredményei. A 2. fordulóban: Atomerőmű SE–Astra 2–9, SK Tóalmás–DEAC 4–8, Reklámpress-Bátorterenye TC–Budaörs 2–6. A negyeddöntőben: Viadukt SE Biatorbágy–Astra 1–10, Astra–Viadukt SE Biatorbágy 9–2. DEAC–TFSE 1–2, TFSE–DEAC 0–6. Budaörs Futsal–Miskolci Vénusz 7–0, Miskolci Vénusz–Budaörs Futsal 0–4.

Borítóképünkön Micskó Márk (balról) és Kágyi István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!