Hahn János válogatottbehívója

2021.05.07. 06:30

Mindent megtesz, hogy ott legyen az Európa-bajnokságon

Az Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi meghívót postázott Hahn Jánosnak, a Paksi FC támadójának. Az OTP Bank Liga leendő gólkirálya tudja, hogy nehéz dolga lesz, de élni szeretne a kínálkozó lehetőséggel.

Berg Sándor

2021.04.21 Paks, Pakson a stadionba a Paksi Fc mérközött meg

Fotó: Molnár Gyula

– Csatlakoznék a sorba, gratulálok a válogatottbehívóhoz!

– Köszönöm, valóban sokaktól kaptak elismerő szavakat. Hogy őszinte legyek, meg is lepett, hogy ennyien írtak – nyilatkozta lapunknak Hahn János, az élvonalban szereplő Paksi FC 26 éves támadója, aki először kapott meghívót a magyar felnőttválogatottba.

– Beszélt már Marco Rossi szövetségi kapitánnyal?

– Vele még nem sikerült, de személyesen mindenképpen lesz rá lehetőségem. A válogatott csapatmenedzsere, Tömő Attila hívott fel délelőtt, hogy elújságolja a hírt. Viszont csak akkor akartam elhinni, hogy ez tényleg igaz, amikor megláttam a nevemet a tévében. Pontosabban még akkor sem... Nem lehet szavakba önteni, mit éreztem abban a pillanatban. Csak néztem ki a fejemből, mert egy álmom vált valóra.

– Május tizenhetedikén kezdődik a felkészülés, várja már?

– Mi az hogy! Nagy megtiszteltetés, hogy a válogatott bő keretének tagja lehetek. Nagyjából két hét kemény edzőtábor vár ránk. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem lesz egyszerű feladatom, hiszen a posztomon kiváló játékosok szerepelnek, de mindent megteszek, hogy a szűkített listán is ott legyen a nevem. Talán az is segíthet, hogy huszonhárom helyett ezúttal huszonhat fős keretet lehet nevezni a tornára. Azonban már ez a mostani lehetőség is egy fontos lépcsőfok karrierem során.

– Addig még egy bajnoki hátravan.

– Mindenképpen nyerni szeretnénk Kisvárdán, hogy szépen búcsúzzunk el a bajnokságtól. Sajnos a nemzetközi kupaszereplés nem sikerült, de egy így is sikeresnek mondható idényt hagyunk a hátunk mögött. Nekem pedig szerencsére még nem ért véget a szezon!

Hahn lehet a hatodik paksi a válogatottban

Hahn János előtt öt paksi kötődésű labdarúgó kapott meghívást a nemzeti csapatba. A válogatottsági rekordot Fiola Attila tartja, aki harmincnégy alkalommal ölthette magára a címeres mezt (a márciusi, Andorra elleni 4–1-es győzelemből góllal vette ki a részét). A MOL Fehérvár FC jobbszélsője szintén tagja Marco Rossi Eb-keretének.

A legtöbb góllal Böde Dániel büszkélkedhet (2013-2018), a paksi ikon huszonöt fellépésen ötször talált az ellenfelek hálójába. Éger László kilenc (2005-2006), Szabó János hat (2014-2018), Heffler Tibor két (2014) alkalommal lépett pályára a válogatottban.

Borítóképünk: Hahn János a leggólerősebb magyar támadó, nem csoda, hogy Marco Rossi is számol vele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!