3x3-as kosárlabda

2021.06.06. 21:02

Egy ponton múlt az olimpiai kvóta

Nem lesz ott a nyári ötkarikás játékokon a magyar női 3x3-as válogatott, amely a debreceni selejtezőtorna döntőjében 13–12-re kikapott az olaszoktól.

Tolnai Népújság

Fotó: Tóth Zsombor

Az Atomerőmű KSC Szekszárd magasemberével, Goree Cyeshával és a szekszárdi klubtól kilenc év után a TFSE-MTK-hoz távozó Theodoreán Alexandrával felálló együttes pénteken a hollandokat 14–12-re, az észteket 13–10-re győzte le, így egyből bejutott az elődöntőbe.

A vasárnapi, tajvaniak elleni összecsapást az eddigi legsimábban vette Károlyi Andrea gárdája, amely 21–9-re lépte le az ázsiaiakat.

A Nagytemplom előtti téren az ezer szurkoló jóvoltából már igazi fesztiválhangulat fogadta a döntőbe jutó magyar lányokat, akik a kezdeti idegességüket levetkőzve irányítottak, és rendre vezettek is. A találkozó felénél 5–5 volt az állás.

Az olaszok 8–6-ról 8–10-re fordítottak, majd fej fej mellett haladtak a csapatok, Goree tíz másodperccel a vége előtt 12–12-re kiegyenlített, és ekkor úgy tűnt, hogy hosszabbításban dől el az olimpiai indulás. Giulia Rulli azonban másként gondolta, és két másodperccel a dudaszó előtt győztes kosarat dobott, így az olaszok váltották meg a tokiói repülőjegyet.

Borítóképen: Goree Cyesha (jobbról) egyenlített, de jött rá az olasz válasz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!