úszás

2021.06.08. 16:01

Két egyesületi felnőtt csúcsot is döntöttek a szekszárdi úszók

Berg Sándor

Fotó: Beküldött kép

A Szekszárdi Sportközpont úszószakosztályának versenyzői három fővel vettek részt a Kaposváron rendezett Ifjúsági Országos Bajnokságon. A rendkívül erős mezőnyben a pár élvonalbeli felnőtt úszót leszámítva az egész magyar élmezőny rajthoz állt. A szerény felkészülési feltételek miatt a tisztes helytállás volt a szekszárdiak célja.

A Csík Ferenc Versenyuszodában zajló verseny első napján egyéni legjobbjaikat megjavítva, sőt két egyesületi felnőtt csúcsot döntve remekül szerepeltek a megyeszékhely indulói. Horváth Luca 100 méter hátúszásban 1:05,17 perces új egyéni csúcsot úszva a hatodik idővel került döntőbe. Paszler József tanítványa a délutáni fináléban az egyéni és az egyesületi csúcsot további három századmásodperccel megjavítva újfent hatodikként csapott a célba.

Liszkai Péter (balról), Horváth Levente és Horváth Luca (Beküldött kép)

Horváth Levente előző napi kézsérülése miatt 100 méteres mellúszásban nem tudta azt az időeredményt produkálni, amit szeretett volna, de így is egyesületi felnőtt csúcsot úszva (1:07,66) jutott a B döntőbe. Ott viszont már nem tudott teljes erőbedobással úszni, végül a tizenhatodik helyen zárt. A hazaérkezés után az ambulancián begipszelték a kezét, ezért a többi napon nem vett részt a versenyen.

Liszkai Péter, legtöbbet javítva legjobbján, az erős mezőny miatt nem tudott továbbjutni az előfutamokból. A többi napon még egy döntős fellépése volt a Szekszárdi Sportközpontnak, Horváth Luca legjobbjától elmaradva a nyolcadik helyen végzett.

Eredmények

Nők. 100 méter hát: 6. Horváth Luca 1:05,17 perc (felnőtt egyesületi csúcs). 200 hát: 8. Horváth Luca 2:22,85 p. Férfiak. 100 hát: 21. Liszkai Péter 1:01,54 p. 100 mell: 16. Horváth Levente 1:07,66 p. (felnőtt egyesületi csúcs).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!