Íjászat

2021.06.02. 15:01

Sikeresen vette a célok leküzdését az Ippon

T. N.

Forrás: Beküldött kép

Május végén került sor a Baranya Íjásza, Fúvásza versenysorozat második állomására, melynek helyszíne a szigetvári vár volt. A 11. Zrínyi portyán a szekszárdi Ippon íjászai alaposan kivették a részüket a zsákmányszerzésből, hiszen a tizenhat fővel felvonuló csapat az egyik legnagyobb haderővel volt, mely nem mellesleg sikeresen vette a célok leküzdését is.

A klub itt vetette be először a fiatalokból frissen alakult új szakosztályukat, a felsőnánai csapatot Hettich Imre szakosztályvezető irányításával. A bemutatkozásuk szépen sikerült, a legkisebb versenyzők közül Bévész Izabel a mini tradicionális kategóriában első, Taksonyi Zoé pedig ötödik helyet ért el. Zsinka Bence gyerek korcsoportban tradicionális íjjal harmadikként, Heberling Hanna negyedikként, Horváth Polett Eszter hatodikként zárt. A felnőtteknél Valkó Viktória a dobogó középső fokára állhatott.

A férfiak népes mezőnyében Heberling Henrik bronzérmet szerzett a korábbi világbajnoktól néhány ponttal lemaradva, míg Hettich Imre pontegyenlőséggel a tizenegyedik helyen végzett, megelőzve a rövid idő alatt feltörekvő ágon lévő Bévész Jánost. Szenior tradicionális íj kategóriában Pap József kilencedik pozícióban zárt. Az ifjúságiak vadászreflex kategóriában Bayer Alexandra Rebeka az első, míg a gyerekeknél Cselik Csenge második lett, ahogy fiúknál Babos Dávid is ezüstérmet szerzett.

A Baranya Íjászával párhuzamosan a Baranya Fúvásza versengés is zajlik, az ipponosok ebből is alaposan kivették a részüket. Bévész Valentin a dobogó második fokán végzett fúvócsöves céllövésben, megelőzve csapattársát, Szőnyi Zsombort. Gyerekeknél Cselik Csenge első, Horváth Polett Eszter második, a fiúknál Zsinka Bence szintén második lett. Ifjúsági korcsoportban Babos Dávid nem talált legyőzőre. Nagy meglepetésre a felnőtteknél Berta Béla szerezte meg az első helyet, míg Szőnyi Antal a negyedik hellyel gazdagodott. Szenior kategóriában Balogh László bronz-, longbow-ban aranyérmet nyert.

A versenysorozat következő fordulójára június 19-én Magyarbólyban kerül sor – az ipponosok hasonló szereplésben reménykednek.

Borítóképünk: Balogh László csapata ismét remekül helytállt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!