labdarúgás

2021.06.06. 19:21

Sokan tapsoltak Zombán Dárdai Pál együttesének

Dárdai Pali és csapata ezúttal sem okozott csalódást, a Dárdai Team szombaton Zombán adott egy kis ízelítőt futballból. Remek megoldásoknak, szép góloknak tapsolhatott a több mint félezer érdeklődő.

Rónai Gábor

20210605 Zomba. Zombára látogatott a Dárdai Team. Fotó:Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

Legutóbb húsz éve voltak ilyen sokan a zombai futballpályán, mint most szombaton, a Dárdai Team fellépésekor. Szűcs Sándor polgármester állapította meg mindezt, amikor jó negyedórával a gálameccs kezdete előtt körbenézett a sok nagy csatát megélt pályán.

„Amikor a Kéttyel vívtunk késhegyre menő csatákat a megye egyben, talán akkor lehettek ilyen sokan” – erősítette meg a településvezető szavait egy idősebb szurkoló.

Öregek, fiatalok, felnőttek, gyerekek is kíváncsiak voltak Dárdai Pál csapatára, akik igazán jó nevekkel érkeztek.

Dárdai Márton pár hete például még a Hertha BSC bennmaradásáért küzdött a Bundesligában, most pedig öccsével, Bencével, és édesapjával, nem mellesleg klubedzőjével együtt a helyi szeniorok ellen rúgta a bőrt.

De itt volt a Dárdai Team-ben a szekszárdi illetőségű Fehér Csaba, aki a NAC Bredában és a PVS Eindhovenben is letette a névjegyét, vagy az a Szélesi Zoltán, aki a 2016-os Európa-bajnokságon ott volt Bernd Storck stábjában, majd pedig két meccsen a válogatott megbízott kapitányaként is ülhetett a kispadon.

Gyánó Szabolcsról, Buzás Attiláról, Kulcsár Árpádról, Egressy Gáborról, vagy a strandfociból ismert Badalik Szabolcsról nem is beszélve.

A kaput pedig nem más, mint Bánki Erik kormánypárti országgyűlési képviselő védte – olykor hivatásos kapusokat megszégyenítő vetődéseket mutatott be.

Fehér Csaba pedig úgy lőtte be a szabadrúgásból a labdát a bal felsőbe, hogy azt a maiak közül is sokan megirigyelték volna. Gyánó Szabolcs három gólt lőtt – csak azért, hogy a szpíker se feledje a nevét, Arany Tamás játékvezető pedig most is elhozta magával a kék lapot, amelyet örömmel mutatott fel – ha már ott volt a zsebében.

„Jó emberek közé mindig örömmel jövünk, márpedig itt Zombán jó emberek vannak. Köszönjük a meghívást, jól éreztük magunkat” – mondta Dárdai Pál, akinek csak legidősebb fia, Palkó hiányzott, de neki a MOL Fehérvár FC-nél volt kötelezettsége.

Végül 12–4-re nyertek Dárdaiék, a legnagyobb nyertesek azonban a drukkerek voltak, akik tartalmas két-három órát tölthettek a zombai sporttelepen. Közülük is azok lehettek a legboldogabbak, akik a tombolasorsoláson megnyerték a Hertha-edző által dedikált labdákat.

Hogy nem fognak belerúgni, az szinte biztos.

Gálameccs

Dárdai Team–Zombai Öregfiúk 12–4 (4–1)

Zomba, 600 néző. V.: Arany T. (Tóth K., Minker N.).

Gól: Gyánó (3), Fehér Cs. (2), Badalik (2), Dárdai B. (2), Buzás, Hergenrőder, Ignácz B., illetve Farkas D., Panghy, Márton K., Hosnyánszki T.

Borítóképen: A helyi öregfiúk és Dárdai Pál barátai a meccs előtt összeálltak egy csapatképre – sokat érnek az ilyen fotók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!