kosárlabda

2021.07.26. 10:59

Két KSC-s játékos is lehetőséget kap Csehországban

Kedden a csehországi Klatovyban megkezdődik a FIBA U18 Women’s European Challenger torna, ahol a magyar válogatott riválisai Törökország, Csehország, Szerbia, Litvánia és Írország lesznek. A keretben két szekszárdi lány, Renczes Rebeka és Németh Lili is helyet kapott.

T. N.

„Célunk, hogy a lányok kicsit jobb játékosként térjenek haza a klubjaikba. Tudjunk olyan pluszt adni, ami egész szezonban ott marad a fejükben és tudják hasznosítani. Legyen ez taktikai, technikai vagy bármi egyéb dolog. Most még inkább erre helyeztük a hangsúlyt. Nagyon leegyszerűsítettük a taktikai repertoárunkat, viszont próbáljuk azt nagyon precízen, pontosan megkövetelni támadásban és védekezésben a lányoktól” – fogalmazott Völgyi Péter, a csapat szövetségi kapitánya.

„Az edzőmérkőzéseink azt mutatták, hogy olyan játékos, aki minden mérkőzésen kiemelkedőt tud nyújtani, nem nagyon volt a keretünkben. Kíváncsian várjuk ki lesz az a csapatból, akiből a csehországi torna kihozza ezt a vezérszerepet. Viszont jó csapatmunkával, hiszen szépen harcolnak egymásért a lányok, ha igazi tét nélkül is zajlanak ezek a mérkőzések, fogunk tudni győzelmeket szerezni” – tette hozzá a tréner.

Jobb játékosként térhetnek vissza klubjaikba a keret tagjai – fogalmazott Völgyi Péter

Képünkön Renczes Rebeka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!