labdarúgás

2021.07.03. 08:11

Tehetséges fiatalok kaptak szerződést Pakson

Öt fiatal tehetségével kötött profi szerződést az élvonalban szereplő Paksi FC, mely ma a Pécsi MFC ellen játssza le második nyári felkészülési mérkőzését.

Berg Sándor

Fotó: Paksi FC

Nem tér le a hosszú évek óta megkezdett útjáról a Paksi FC vezetősége, mely amellett, hogy továbbra is csak magyar játékosokkal képzeli el játékoskeretét, annak háttérbázisára is nagy hangsúlyt fektet. Ennek eredményeként öt fiatal tehetségével, Görög Gergővel, Kovács Lászlóval, Pesti Zoltánnal, Gyurkits Gergővel és Kovács Flóriánnal kötött profi szerződést az atomvárosi klub.

„A játékosokon túl ez egy nagyon nagy dolog a klubnak és a teljes utánpótlás szakmai stábnak is. Öt tehetséges, fiatal játékosunknak adtunk profi szerződést, akikben komoly jövőképet látunk. Bízunk benne, hogy valóra tudják majd váltani a közös álmainkat, és idővel minél többen bemutatkozhatnak NB I-ben” – fogalmazott a klub honlapjának Haraszti Zsolt ügyvezető.

Valamennyiük előtt követendő példaként áll Éger László, Böde Dániel, Fiola Attila, Szabó János, Haraszti Zsolt vagy a 2020/2021-es szezon gólkirályának, Hahn Jánosnak a pályafutása, de jól mutatja Szendrei Ákos, Debreceni Ákos és Vas Gábor példája is, akik tavaly nyáron kaptak profi szerződést a klubtól.

Az öt ígéret megtette az első lépéseket az élvonal felé, többjük tavaszra az NB III-ban szereplő második számú csapat húzóemberévé nőtték ki magukat.

„Nagyon jó érzés volt, mikor a klubvezetők megkerestek a szerződéskötéssel. Úgy érzem, számítanak rám, ez egy új lépcsőfok és kezdet az életemben. Mihamarabb szeretném megragadni a kapott lehetőséget” – fogalmazott a kontraktus aláírása után a 18 éves Görög Gergő, aki harminc mérkőzésen lépett pályára idén a harmadosztályban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a fiatal vonalat erősíti tovább a Budaörstől érkező Pethő Bence, aki a magunk mögött hagyott NB II-es szezonban harminchat bajnokin tizenöt gólig és öt asszisztig jutott. A korábbi utánpótlás-válogatott mellett Kesztyűs Barna és Kinyik Ákos érkezett eddig az atomvárosiakhoz a nyáron.

A pécsiek érkeznek a Fehérvári útra

Második felkészülési mérkőzését játssza ma a Paksi FC, mely 11 órakor a Pécsi MFC-t fogadja. A baranyaiak tavaly nyáron jutottak fel a másod­osztályba, ahol sokáig harcban volt a feljutásért, végül negyedikként zárt Vas László együttese – akárcsak az atomvárosiak az NB I-ben. A pécsiek első edzőmeccsükön többek között a szekszárdi nevelésű Hegedűs Márk vezérletével 4–0-ra verték a megye egyben bajnoki címet szerző Mohácsot, de pályára lépett a paksi ikon, Bartha László is.

A paksiak első edzőmeccsükön a III. Kerületi TVE csapatát verték meg 7–2-re.

Borítókép: Kovács László (balról), Görög Gergő, Pesti Zoltán, Kovács Flórián és Gyurkits Gergő jutott profi szerződéshez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!