Strandfoci

2021.07.15. 12:14

Tolna-Mözs: az eredmény ezúttal másodlagos

A következő két hétvégén az NB I-es női strandlabdarúgó-csapatok veszik birtokba a balatonlellei Napfény Strandfürdőt. A kilenc együttest felvonultató bajnokságban ott lesz a Tolna-Mözs gárdája is.

Berg Sándor

Fotó: Bölcsföldi Zoltán

A tavalyi újonc évében rögtön a hatodik helyet szerezte meg a női élvonalbeli bajnokságban a Tolna-Mözs együttese. Érdekesség, hogy az előző kiírás főpróbájaként csakúgy egy bonyhádi tornagyőzelemmel hangolt az NB I-es küzdelmekre, ahogy idén is. A múlt heti megmérettetésen a házigazda Bonyhád BFC-t, az ASE Paksot és a tolnaiak fiatalokból álló gárdáját előzték meg Kiss Grétáék.

– Nincs teher a csapaton, az a lényeg, hogy élvezzék a strandot és a focit a játékosok, az eredmény másodlagos. Ha sikerül jobb helyezést elérnünk a tavalyinál, az csak külön öröm, de akkor sem dőlünk kardunkba, ha ez nem sikerül – mondta lapunknak a célokról Simon Ferenc, a tolna-mözsi klub ügyvezetője. – A bajnokságban zömmel fiatalok vesznek majd részt, de gyakorlatilag a teljes keret Reveland Zoltán vezetőedző és Bobory Balázs másodedző rendelkezésére áll, csak a sérülésből felépült játékosok mondták azt, hogy kihagynák a bajnokságot.

Az NB I-es futsalbajnokságban ezüstérmet szerző Tolna-Mözsre a címvédő Keresztes Lovagok, a Debrecen, a Metis, valamint a Lupa Beach Budaörs Futsal, a Nyírség NSC, a nagykanizsai Ziccer, a Kelen SC és a MOL Fehérvár FC vár. A pontvadászat szervezője, Rack Róbert lapunknak elmondta, a férfivonalat ért csapások (bővebben keretes írásunkban) nem rendítették meg a női oldalt, a sportág nem veszített népszerűségéből.

„Nem volt veszélyben a női bajnokság megrendezése, ezért már márciusban elindult a nevezés. Idén ugyanaz a kilenc csapat verseng majd, mint tavaly. Az osztályból ki lehet esni, ahogy az NB II-ből is fel lehet jutni, de ezt idén nem vállalta a másodosztályt megnyerő csapat” – mondta.

Megmenekült a férfi bajnokság

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) 2018-ban szállt ki a strandlabdarúgás mögül, a legutóbbi két szezont már a Magyar Strandlabdarúgás Menedzsment Nonprofit Kft. (MSMN) bonyolította le. Tavaly év végén aztán az MSMN is lemondott a szervezésről, s úgy tűnt, hogy az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő sportág férfi szakágának befellegzett. Végül úgy alakult, hogy idén is megrendezik a bajnokságot, igaz nem négy, csak két hétvégén lesznek a fordulók. A sztárokkal teletűzdelt tavalyi pontvadászatban hetedik helyen záró Bonyhád BFC idén is ott lesz az indulók között.

Borítóképünk: Kiss Gréta (kékben) és a tolna-mözsiek tornagyőzelemmel hangoltak a hétvégi NB I-es strandfocibajnokságra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!