Kosárlabda

2021.08.25. 23:29

Erica McCall elköszönt a szekszárdiaktól

Négy sikeres szezont követően csapatot váltott Erica McCall. Az amerikai center elköszönt a szekszárdiaktól, és Törökországban folytatja.

TEOL

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

A pillanatnyilag a tengerentúli női profi ligában (WNBA) pattogtató Erica McCall a közösségi oldalán közzétett posztjában búcsúzott el a szekszárdiaktól.

„Véget ért 4 gyönyörű év ebben a csodálatos városban és csapatban. Örökké hálás leszek az Atomerőmű KSC Szekszárdnak, Szekszárd városának és a legjobb magyar klub szurkolóinak. Annyi sok szép emléket adtatok nekem. Örökre meg fogom őrizni őket. Szomorúan távozom, de hálás vagyok az előttem álló más lehetőségekért. Készülök a következő utazásra, Törökországban a Besiktas csapatánál” – írta az amerikai kosaras.

Erica McCall az elmúlt négy évadban az Atomerőmű KSC Szekszárd együttesének meghatározó tagja, csupaszív játékáért, látványos szereléseiért a szekszárdi közönség kedvence volt. A center az elmúlt szezonban a bajnoki alapszakaszban 10 mérkőzésen 21.6 perc alatt 11.1 pontot és 8.8 lepattanót, míg a rájátszásban 7 találkozón 24.7 perc alatt 11.4 pontot és 8.4 lepattanót jegyzett. A sokáig emlékezetes és végül bronzérmet hozó Európa Kupa menetelés alkalmával 27.3 perc alatt 11.3 pontot és 10.1 lepattanót ért el mérkőzésenként.

A legmagyarabb amerikai légiós – aki a WNBA-ben a Washington Mystics csapatát erősíti – „követi” féltestvérét, DeWanna Bonnert Törökországba, hiszen a Szekszárdon is megfordult világsztár is a sportágba hatalmas pénzeket invesztáló eurázsiai országba igazolt: a Mersin csapatában folytatja.

Borítóképünkön: Erica McCall (középen) négy szezon után elköszönt a KSC-től, a várostól és a szurkolóktól, és DeWanna Bonnerhez hasonlóan Törökországba szerződött

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!