kézilabda

2021.08.17. 09:06

Ma játssza első edzőmeccsét az FGKC, debütál az új csapat

Berg Sándor

2021.03.14_Szekszárd. Kézilabda NB I/B: Szekszárdi FGKC–Budaörs Fotó:Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél

A Szekszárdi Fekete Gólyák KC augusztus elején megkezdte felkészülését az új idényre, s az első edzőmeccsét ma, a szintén NB II-es PEAC gárdája ellen játssza. A találkozót 18.30 órakor rendezik a városi sportcsarnokban.

Bordán Anna csapatára további három edzőmeccs és egy hazai rendezésű torna vár. Egy hét múlva a Dél-nyugat csoportját megnyerő, de a helyosztót elveszítve jövőre is NB II-es Dunaújvárosi KKA U22-es együttese látogat Szekszárdra (18.30 óra), majd augusztus 27-én a PEAC-hoz (18 óra), 31-én a DKKA-hoz utazik a Fekete Gólyák (19 óra). A felkészülési tornájukat szeptember 4-én rendezik a szekszárdiak, melyre a PEAC mellett a nagyatádi Rinyamenti KC kapott meghívást.Az első tétmérkőzést szeptember 15-én játssza az FGKC, akkor a Magyar Kupa első fordulójában a Kozármislenyt fogadja az együttes. A bajnokság négy nappal később kezdődik, a nyitófordulóban a Hévíz gárdája érkezik a városi sportcsarnokba.

Az új szezonra jelentősen átalakult a Fekete Gólyák kerete. Felhagyott az aktív játékkal Nagy Tünde és Nagy Szilvia, távozott Szabó Janka és Kaposvári Anita (mindketten Kispestre igazoltak), Szalai Szonja és Feri Daniella pedig felsőfokú tanulmányaik miatt nem maradnak a klub kötelékében. Visszatért azonban Schell Gabriella, Gulya Krisztina és Fehér Tímea, míg Rácz Adrienn hosszú kihagyás után az FGKC-nél tér vissza a kézilabda vérkeringésébe.

Borítóképünkön Kapás Tekla (archív felvétel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!