kosárlabda U19-es vb

2021.08.05. 18:03

Szekszárdi négyessel várják a rajtot a magyarok

Most szombattól jövő hét vasárnapig rendezik meg az U19-es leány kosárlabda-világbajnokságot Debrecenben. A keretben két szekszárdi lány, Miklós Melinda és Holcz Rebeka is helyet kapott.

T. N.

Fotó: Jantner Zsolt

Cziczás László szövetségi edző munkáját másodedzőként a KSC Szekszárd szakmai stábjához tartozó Horváth Zsófia segíti, míg a csapat masszőre szintén a megyeszékhely klubjánál foglalkoztatott Fekete Krisztián.

A 16 résztvevő válogatottat négy négyes csoportba osztották. A mieink riválisai Oroszország, Tajvan és Argentína lesznek. A mérkőzéseknek az Oláh Gábor utcai sportcsarnok és a Hódos Imre Rendezvénycsarnok ad otthont.

„Jó, hogy a tajvaniakkal játsszuk a nyitómeccset, ők tűnnek a leginkább verhetőnek, így rákészülhetünk a többi mérkőzésre” – fogalmazott Cziczás László.

A magyar válogatott kerete: Aya Keita, Boros Júlia, Dombai Réka, Gyöngyösi Janka, Holcz Rebeka, Krasovec Lili, Madár Eszter, Miklós Melinda, Rakita Lili, Rozmán Lilla, Salamon Zsófia, Sitku Zsuzsanna, Szerencsés Tamara, Telegdy Zsófia, Vég-Dudás Anna.

A magyarok programja, szombat: Magyarország–Tajvan 17.30 óra. Vasárnap: Magyarország–Oroszország 17.30 óra. Kedd: Magyarország–Argentína 17.30 óra.

A nyolcaddöntők szerdán, a negyeddöntők csütörtökön kezdődnek.

Borítóképen: Holcz Rebeka (a labdával)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!