kosárlabda

2021.08.20. 13:15

Szorgalom és tehetség repíti előre a bronzérmes lányokat

Berg Sándor

20210416 Szekszárd A 2006-ban létrejött MOL Alapítvány minden évben az ország tíz olyan tanárának és edzőjének ítélik oda a MOL Mester-M Díjat, akik kiemelkedő figyelmet fordítottak eddigi pályafutásuk során a fiatal tehetségekre. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság Képen: Harsányi Mária az Atomerőmű KSC Szekszárd edzője

Fotó: Makovics Kornél

Harsányi Mária kezei alatt edződött a hétvégén véget ért U19-es leány világbajnokságon bronzérmet szerző magyar válogatott két szekszárdi játékosa, Holcz Rebeka és Miklós Melinda. Az Atomerőmű KSC Szekszárd utánpótlásedzője lapunknak elmondta, természetre ugyan különböznek egymástól, egy valami mégis közös bennük: idővel mindketten akár az NB I/A-s csapat meghatározó tagjává is válhatnak.

Harsányi Mária nagyon büszke a tanítványaira Fotó: Makovics Kornél / MW-archívum

„Melinda nagy tehetség, kiváló fizikális adottságai vannak, s olyan képessége, amit nem lehet tanítani. Vékony testalkata mellett nagyon gyors, jó labdaérzéke van, hosszú kezeivel pedig védekezésben is hatékonyan dolgozik. Számára sokat jelent edzője véleménye, ha érzi tőle a bizalmat, akkor bármire képes. A kapott időnél is több játéklehetőséget adtam volna neki” – mondta nevelőedzője az októberben 18. születésnapját ünneplő Miklós Melindáról.

A nála egy évvel fiatalabb Holcz Rebeka későn kezdett el kosárlabdázni, azonban szorgalmával behozta ezt a „hátrányát”.

„Hasonlóan jók a fizikai adottságai, mint Melindának, emellett Rebekát már akkor is az alázat jellemezte. Mind az edzéseken, mind a mérkőzéseken valamennyi feladatot maximálisan végrehajtotta. Ebben nagyon hasonlít Studer Ágnesre. Emberileg is szerethető játékos, a felkészülés és a világbajnokság alatt is naponta írt nekem” – nyilatkozta Holcz Rebekáról.

A két szekszárdi fiatal vezére volt az Atomerőmű KSC junior bajnoki ezüstérmes csapatának. A magyar szempontból bronzéremmel végződő debreceni világbajnokságon Miklós Melinda 5,3 pontot, 2,7 lepattanót és 2 gól­passzt, míg Holcz Rebeka 4,3 pontot, 1,9 lepattanót és 1 asszisztot átlagolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!