magyar nagydíjsorozat

2021.08.26. 13:48

Tóth Lili Anna újabb érmet nyert

A budapesti Lantos Mihály Sportközpontban került sor a Magyar Nagydíjsorozat újabb versenyére. A viadal a Continental Tour Bronze sorozatának második magyarországi állomása volt az idei évben, de két számot a Diamond League keretében bonyolítottak le.

B. S.

A tokiói olimpián egyéni csúcsot futó Tóth Lili Anna az utolsó kört az élről kezdte 3000 méteres akadályfutásban, de mivel a hátsó egyenesben a lett Anna Tropina és az ukrán Natalia Strebkova is megelőzte, a dombóvári születésű olimpikon 9:38.59 perces idővel a harmadik helyen ért célba.

Két, a sportok királynőjével Szekszárdon megismerkedő atléta is rajthoz állt a viadalon. Máté Fanni Szabina a gerelyhajítók versenyében a nyolcadik helyet szerezte meg 46,91 méteres legjobbjával, míg Ohn Kinga 800 méteren zárt tizedikként (2:14,67 perc).

Nguyen Anasztázia (távol­ugrás) és Szilágyi Réka (gerely) révén két aranyérem született az MTK Budapest pályáján, míg az U23-as Eb-győztes Palkovics István magyar korosztályos csúcsot futott 3000 akadályon (8:28,43 perc).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!