Labdarúgó Magyar Kupa

2021.09.19. 18:34

Érvényesült a papírforma Bonyhádon és Gyömrőn is

A Paksi FC képviseli a továbbiakban Tolna megyét a MOL Magyar Kupában, miután az atomvárosiak 9–1-re győztek a Gyömrő otthonában. A Bonyhád Völgység LC odahaza szenvedett 1–0-s vereséget a Pécsi MFC-től.

Berg Sándor

20210919_Bonyhád_Labdarugás_Bonyhád VLC-Pécsi MFC, Magyar Kupa mérkőzés _Fotó:Mártonfai Dénes_Tolnai Népújság _MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Jó érzés lehet mostanság bonyhádi futballszurkolónak lenni. A város csapata két hete az élvonalban szereplő Paksi FC vendégjátékával avatta fel a novemberben elkészült stadionját, vasárnap pedig az NB II-es Pécsi MFC-t látta vendégül a Magyar Kupa 3. fordulójában.

Az új létesítmény első igazán nagy tétmérkőzésén a várakozásoknak megfelelően a baranyai gárda dominált, többet járatták a labdát, de a hazaiak szervezett védelme ellen nem volt ellenszere. A vezető találat is rögzített helyzetből született: Károly Bálint szabadrúgásból pókhálózta ki a bal felső sarkot.

A találkozó utolsó tíz percére változott meg valamelyest a játék képe, az addig Pap Rolandra játszó bonyhádiak számára Jerabek Jenő elfutásával és pontrúgások után adódott ígéretes lehetőség, de a labda nem talált utat a kapuba.

„A csapattal maximálisan elégedett lehetek, kiemelendő a játékosok hozzáállása, hiszen végig védekezésre voltunk késztetve, mégis fegyelmezettek és figyelmesek voltak kilencven percen keresztül. A hajrában kockáztattunk, de nem tudtam, mennyi erő van még srácokban, de végül azt kell mondanom, hogy erőn felül teljesítettek” – nyilatkozta Dienes Pál.

MOL Magyar Kupa, a 3. fordulóban.

Bonyhád VLC–Pécsi MFC 0–1 (0–1).

Bonyhád, 500 néző. V.: Sipos T. (Imrő, Perák).

Bonyhád: dr. Szabó Sz. – Jerabek, Szlama, Szőts, Máté R., Sásdi – Sebestyén N. (Kvanduk J., a szünetben), Deli, Ágics, Pfaff (Preininger, 53.) – Pap R. (Kósa, 89.). Edző: Dienes Pál.

Pécs: Bukrán – Rácz L., Króner, Preklet, Marques (Hegedűs M., a szünetben) – Károly B. (Okorie, 86.), Tölgyesi, Tihanyi (Kónya (57.), Hursán – Szabó Z. (Adamcsek, a szünetben), Bíró B. (Geiger, 57.). Edző: Vas László.

Gól: Károly B. (30.).

A Paksi FC érvényesítette a papírformát Gyömrőn

Mint azt korábban megírtuk, a PFC szombaton magabiztosan lépett túl a Pest megyei bajnokságban szereplő ellenfelén. A zöld-fehérek ellenfelüket nem lebecsülve, gólerősen futballoztak.

„Az ilyen mérkőzéseket is komolyan kell venni, ha az első perctől kezdve koncentrálsz, kijön az osztálykülönbség. Gyorsabbak, kreatívabbak és labdabiztosabbak voltunk, ami ekkora különbséget eredményezett” – fogalmazott Bognár György.

UFC Gyömrő–Paksi FC 1–9 (0–3). Paks: Rácz G. – Lenzsér (Gyurkits, a szünetben), Lorentz, Szélpál (Kinyik, 53.), Debreceni – Szabó B., Windecker, Kesztyűs B. – Pethő, Böde D., Nagy R. (Sajbán Máté, a szünetben). Edző: Bognár György. Gól: Gergely T. (84.), illetve Pethő (19., 28., 66., 85.), Böde D. (54., 64.), Nagy R. (34.), Sajbán Máté (61.), Windecker (70.).

Borítóképünk: A fehér mezes bonyhádiak alaposan megnehezítették az NB II-es pécsiek dolgát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!