kerékpár

2021.09.08. 08:00

Három verseny, tizenegy szekszárdi éremmel

Kiváló eredményeket tudhatott magáénak a Szekszárdi KSE, ahol versenyzői indultak, nem maradtak dobogós helyezések nélkül.

T. N.

Forrás: Beküldött fotó

Augusztus utolsó hétvégéjén rendezték meg az Adria Balaton Bicycle Race kritériumversenyt, melyen a megyeszékhely klubját hárman képviselték. A legfiatalabb korosztályban (U13) Szabó Máté harmadik lett, ahogy az U17-esek között Takács Péter is a dobogó legalsó fokára állhatott fel. Miután ebben a korcsoportban a lányok mezőnye igen alacsony létszámú volt, őket az U15-ös fiúkkal együtt versenyeztették a szervezők. Szomorú Fanni így is helytállt, s végül ezüst­érmet szerzett.

Takács Péter a hatodik alkalommal megrendezett Gemenc Töltés Kerékpáros Túrán is odatette magát: a szintén szekszárdi Topán Máté elmenéssel megnyerte a versenyt, a mezőnyhajrát megnyerő Straubinger Balázs mögött harmadikként haladt át a célvonalon. A rövidtávon Steig Benjamin nem talált legyőzőre, míg Szomorú Fanni a hosszabb távon harmadik lett.

Ezek a versenyek jó felkészülést biztosítottak a kerekeseknek a múlt hétvégén megrendezett Országos Kritérium Bajnokságra, a békéscsabai viadalon hét szekszárdi indult. A verseny pikantériája, hogy itt nem a végső befutó sorrendje számít, hanem, hogy ki gyűjt több pontot a résztávokon.

A legkisebbeknél Szabó Máté állt rajthoz, aki végig elöl helyezkedve szépen gyűjtötte a pontokat. A szoros versenyek végén élete első bajnokságán ezüsttel zárt. Egy korosztállyal feljebb a fiúknál Kiss Zsombor (U15) harmadik helyen végzett, míg Szomorú Fanni bukás után nem tudta befejezni a versenyt. Straubinger Balázs (U19) mezőnye sem kerülte el a bukást, a szekszárdi kerekes szerencsére nem volt ennek részese, s tisztességes versenyzéssel hatodik lett. Takács Péter a legnépesebb mezőnyben indult, annak is a végéről, s bár sikerült felkapaszkodnia az élbolyra, ez annyi energiáját felemésztette, hogy végül tizenegyedikként végzett.

A felnőttek versenyében, a Master1 korcsoportban Topán Máté épphogy lemaradva a dobogóról negyedik lett, míg a klub vezetője, Steig Gábor a Master2 mezőnyében bronz­érmet szerzett.

Borítóképünkön: Szabó Máté (balról) két érmet is bezsebelt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!