eredmények

2021.09.11. 08:00

Szekszárdi érmek a pécsi Muay Thai emlékversenyről

T. N.

Fotó: Beküldött fotó

Második alkalommal rendezték meg a Nyílt Muay Thai Kupát, emléket állítva ezzel a tragikusan fiatalon elhunyt sportolónak, Nagy Andrásnak. A pécsi viadalon a nemrég alakult Szekszárdi Muay Thai egyesületét három versenyző képviselte a nemzetközi szövetség (IFMA) amatőr szabályrendszerben lebonyolított rendezvényen, melyen tizenegy klub harcosai mérték össze tudásukat.

Az U23-as korosztály 81 kilogrammos súlycsoportjában Müller Gergő nem talált legyőzőre, ahogy a szenioroknál Szőke Róbert (71 kg) nyakába is aranyérmet akasztottak.

A sportágban való sikeres debütálása után Szőke az erőnyerő rendszerben, súlycsoportlépéssel (63 kilogrammból) egy válogatott K1-világbajnokkal is szembekerült, s bár sokáig nyerésre állt Seffer Tamás ellen, végül a kurdi versenyző erősebbnek bizonyult nála.

„A szervezők és bírók szerint is hatalmas teljesítmény volt ez Robitól, akinek ez volt a második mérkőzése, míg jóval rutinosabb ellenfele mérkőzés nélkül, kipihenten léphetett a kötelek közé. Ennek ellenére nem volt technikai fölényben” – mondta lapunknak Eördögh Péter edző.

A tízéves Balassa Nikolettnek, bár nevezve volt, nem tudtak ellenfelet állítani vele szembe, mert a korosztályában és súlycsoportjában nem volt több női versenyző.

A szekszárdi egyesület legközelebb október 23-án a Monori Muay Thai Kupán vesz részt, egy héttel később pedig teljes létszámmal a Városgazda Muay Thai Kupán lesz érdekelt a fővárosban.

Képünkön: Müller Gergő (balra), Szőke Róbert, László Tóbiás és Balassa Nikolett edzőjükkel, Eördögh Péterrel

Címkék#muay thai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!