tenisz

2021.10.19. 15:55

Emlékversennyel zárták le a szabadtéri szezont

Rekord számú nevezővel, tizenhat páros részvételével zajlott a III. Vereckei Balázs-emléktorna Tolnán. Ez a verseny egyben a szabadtéri szezon zárása is volt.

Steinbach Zsolt

Fotó: Beküldött kép

Harminckét játékos gyűlt össze a városi sportcsarnok melletti teniszpályákon október 16-án, a harmadszor megrendezett tenisz emléktornán. Az idei versenyen sorsolással döntötték el, hogy ki kivel fog egy párt alkotni, ennek megfelelően a kiemeltek és nem kiemeltek kalapjából sorsolták össze a játékosokat. Ezzel az esélyek némileg kiegyenlítettebbé váltak.

Schalli Ádám, a Vitál Sport és Szabadidő Egyesület tenisz szakágának vezetője, a verseny főszervezője elmondta: a négy négyes csoport körmérkőzései után a csoportelsők küzdhettek az első helyezésért, amelyet idén a Bacsó Miklós–Lencse László duó szerzett meg. Második lett a Rottler Antal–Szabó Gábor páros, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Keszler Zoltán és Máthé Zoltán alkotta duó állhatott fel.

A versennyel Vereckei Zoltán fiára, Vereckei Balázsra emlékeztek, aki több mint tíz éve hunyt el, 30 évesen. A tolnai származású Vereckei Zoltán korábbi súlyos autóbalesete után a két évvel ezelőtti első emléktornán játszott újra mérkőzést, és a tenisz azóta is jelen van életében: oktatójával, Géringer Jánossal legalább hetente egyszer edzenek Tolnán, vagy Szekszárdon. Mint elmondta, nagyon hálás, hogy idén is megrendezhették a tornát, őrizve ezzel is fia emlékét. A verseny most is remek hangulatban telt, amelyet a hagyományoknak megfelelően vacsorával zártak.

Véget ért az idény

Befejeződött a 2021. évi tolnai városi teniszbajnokság. Idén is három osztályban folytak a küzdelmek, ahol osztályonként 14 játékos mérte össze tudását. A III. osztályban Pörzse Balázs szerezte meg az első helyet, őt Izsák Bálint és Veres János követte a dobogó második és harmadik fokán. A II. osztály legjobbja Heitzmann János lett, mégpedig úgy, hogy veretlenül zárta a bajnokságot. A második ebben az osztályban Máthé Zoltán szerezte meg, míg a harmadik Misetics Gábor lett. Az I. osztályban a tavalyi évhez hasonlóan ismét Szabó Béla bizonyult a legjobbnak. Az ezüstérmet Bacsó Miklós, a bronzérmet pedig Ferenc Tibor gyűjtötte be.

Borítóképen az emléktorna dobogós párosai: Rottler Antal–Szabó Gábor, Bacsó Miklós–Lencse László, Máthé Zoltán–Keszler Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!