női futsal

2021.10.19. 16:53

Tolna megyeiekkel rajtol a minszki Eb-kvalifikáció

Több megyei kötődésű játékossal a keretében vág neki holnap a női felnőtt futsalválogatott a minszki Európa-bajnoki selejtezőknek.

Tolnai Népújság

Fotó: futsalhungary.hu

Frank Tamás szövetségi kapitány együttesére három komoly mérkőzés vár Minszkben annak reményében, hogy kiharcolja az Európa-bajnokság négyes döntőjébe jutást. A fehérorosz fővárosban szerdán a házigazdával, csütörtökön a két éve a kontinenstornán bronzérmet szerző Oroszországgal, szombaton pedig Hollandiával találkoznak a mieink.

„Tartalmas hétvége van mögöttünk, három edzésünk mellett kétszer videózás keretein belül próbáltunk minél több információt adni a lányoknak, akik becsülettel dolgozták végig a napot. Remélem, hogy tudunk majd profitálni is belőle. A hétfői nap az isztambuli átszállás miatt utazással telt, kedden egy edzés szerepel a programban, szerdán pedig megkezdjük a selejtezőket” – fogalmazott hét elején a Futsalhungary-nek a Tolna-Mözst két éven át irányító szakember.

Nem csak a szövetségi kapitánynak van kötődése a megyéhez. A keretben ott van a Tolna-Mözs 17 éves dunaszentgyörgyi tehetsége, Vámosi Georgina, a klubnál ötödik, illetve harmadik évét töltő Szalkai Kitti és Nagy Noémi (utóbbi nem került be a szűkített, utazó keretbe), a kajdacsi Varga Adél (Tolna-Mözsben nevelkedett, jelenleg az Astrában játszik), valamint a Szekszárdi UFC nagypályás csapatában szereplő Kiss Gabriella (futsalban a Budaörsöt erősíti – a szerk.).

A magyar válogatott számára a nagypályán erős, de ezzel a szakággal most ismerkedő Hollandia fekete lónak számít, míg a másik két ellenféllel az elmúlt években már összecsapott. A lehetőségekhez képest nem is olyan régen, 2018 szeptemberében szintén Eb-selejtezőn játszottak a mieink Fehéroroszországgal, s győztek 4–3-ra, míg az oroszokkal szemben 2019 áprilisában, felkészülési mérkőzésen 2–0-ra maradtak alul hazai pályán.

Az Európa-bajnokságra huszonnégy nemzet nevezett, a koeficiensek alapján az első tizenhárom helyezett automatikusan bejutott a selejtezőbe (Magyarországot ötödiknek rangsorolták), tizenegy válogatott pedig előselejtezőt játszott, innen jutott tovább Hollandia. A tizenhat állva maradt csapatot négycsapatos csoportokba sorsolták, ahonnan az elsők jutnak be a Final Fourba.

A selejtező Programja. Szerda: Magyarország–Fehéroroszország 17.30 óra. Csütörtök: Magyarország–Oroszország 14.30 óra. Szombat: Hollandia–Magyarország 10 óra.

Borítóképen: A magyar válogatott bő kerete és szakmai stábja. Fent jobb szélen Varga Adél, kettővel mellette Frank Tamás. Lent balra Szalkai Kitti, hárommal arrébb Nagy Noémi, mellette Vámosi Georgina, kettővel mellette Kiss Gabriella

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!