Labdarúgó megyei I. osztály

2021.11.05. 11:27

A régi sikerek nyomában járnak Kakasdon

Hét győzelem után veszített bajnokit a Kakasd SE, amely a megye egy vasárnapi rangadóján a bajnoki cím legnagyobb esélyesét, a Majosi SE-t fogadja.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Kétség kívül a Kakasd SE az idei megye egyes szezon meglepetéscsapata. Takács Norbert együttese parádésan teljesít, az eddigi tíz meccséből hetet megnyert, s a bajnoki tabellán a második helyet foglalja el. Hét győzelmét ráadásul zsinórban érte el, ilyen menetelésre még a legrégebb óta az egyesület mindennapjait ismerő Kakasd-drukkerek sem emlékeznek.

László József hosszú éveken keresztül volt lapunk tudósítója, s ha teheti, ma is ott van a kedvencek mérkőzésein. Bár a bátaszéki fellépést kihagyta, előtte szerdán ott volt Bonyhádon, ahol 4–2-es győzelmet ünnepeltek a kakasdiak.

„Ügyesek a gyerekek, sok fiatal tehetségünk van – mondta lapunknak. – Norbi nagyon összeszedte őket, fegyelmezetten játszanak, s ennek meg is van az eredménye. Régen volt ilyen jó csapatunk, mint most, mi, drukkerek azt reméljük, hogy sokáig kitart ez a lendület, és szép eredménnyel tudjuk zárni az idényt” – fogalmazott László József.

A Kakasd SE az 1988/89-es idényben jutott fel a megyei I. osztályba, ahol azóta is szerepel. A legjobb eredményt az 1991/92-es bajnokságban érték el, amikor a Gerjen mögött ezüstérmet nyertek. Az akkori csapatban olyan futballisták szerepeltek, mind Kvanduk Ernő, Kvanduk József, Hucker Zoltán, Schell László, vagy a pár éve tragikus közlekedési balesetben elhunyt Márkvárt János, a Vasasban futballozó, válogatottat is megjárt Márkvárt Dávid édesapja.

Azóta egyszer negyedikek lettek (a 2003/2004-es szezonban), az utóbbi tíz kiírásból egy hatodik és két hetedik helyet tudnak felmutatni. László József hozzátette, most nagyon jó érzés Kakasd-drukkernek lenni. A hazai meccsekre láthatóan jóval többen járnak ki, de idegenbe is sokkal többen elkísérik a csapatot, mint korábban.

Bár a hétmeccses győzelmi széria a hétvégén megszakadt Bátaszéken (2–1-re győzött Kalmár Ferenc gárdája), a kakasdiak nem csüggednek, továbbra is teszik a dolgukat csendesen, ahogy eddig, a szezon végén pedig majd kiderül, hogy mi sül ki belőle. Márk Attila szerint a jó szereplésben elévülhetetlen érdemei vannak Takács Norbertnek, aki nagyon jó közösséget kovácsolt, kiváló edzéseket vezényel, és a játékosok maximálisan végre is hajtják a taktikai utasításokat, amivel pályára küldi őket.

Erre a fegyelemre szükségük lesz vasárnap is, amikor a bajnokság legnagyobb favoritjának tartott Majosi SE látogat Kakasdra. Van miért visszavágniuk Varga Ákoséknak, hiszen a szeptemberi meccsen 5–1-es vereséget szenvedtek Majoson. Ha valamibe kapaszkodhatnak a kakasdiak, az a pazar hazai mérlegük: a mezőnyben övék az egyetlen csapat, amelyik saját pályáján valamennyi bajnoki mérkőzésén be tudta gyűjteni a három pontot.

Forrás: TN-grafika

Alsóházi rangadó a szekszárdi műfüvön

A Kakasd–Majos mérkőzés mellett pikáns csatát ígér a Bonyhád és a Tamási összecsapása, amely a harmadik helyért zajlik, illetve az utolsó két helyet elfoglaló Szekszárd II és a Tevel mérkőzése. Előbbi találkozót edzőjük nélkül kell megvívniuk a bonyhádiaknak, a Tevelen piros lappal kiállított Dienes Pált három soron következő mérkőzéstől eltiltotta a fegyelmi bizottság. Utóbbi összecsapást villanyfényben játsszák a műfüves pályán, amely mostanra elkészült, és tökéletes talajjal várja a csapatokat.

Megyei I. osztály, a 12. forduló további mérkőzései.

Dunaföldvár FC–Bátaszék SE, szombat, 13.30 óra. Egymás ellen a szezonban: Bátaszék SE–Dunaföldvár FC 2–3.

Bölcskei SE–Dombóvár FC, szombat, 13.30 óra. Egymás ellen a szezonban: Dombóvár FC–Bölcskei SE 1–0.

Bonyhád Völgység LC–Tamási 2009 FC, szombat, 13.30 óra. Egymás ellen a szezonban: Tamási 2009 FC–Bonyhád VLC 2–1.

Szekszárdi UFC II–Tevel Medosz SE, szombat, 16 óra. Egymás ellen a szezonban: Tevel Medosz SE–Szekszárdi UFC 2–1.

Mesterlövészek

A góllövőlista élcsoportja, 8 gólos: Márk Krisztián (Kakasd), 7 gólos: Horváth Árpád (Dombóvár), Tóth Tamás (Bátaszék), 6 gólos: Hock Attila Robin (Bátaszék), Márk Attila (Kakasd), 5 gólos: Deli Dániel (Bonyhád), Egejuru Godslove (Dunaföldvár), Pap Roland (Bonyhád), Simon József (Tevel), Sólyom Bence (Tamási).

Megyei I. osztály, az állás

1.

Bátaszék

10

7

1

2

27–12

22

2.

Kakasd

10

7

0

3

30–23

21

3.

Tamási

11

6

1

4

15–14

19

4.

Bonyhád

11

5

3

3

27–16

18

5.

Majos

9

5

2

2

27–9

17

6.

Dombóvár

10

5

1

4

20–17

16

7.

Bölcske

11

4

2

5

21–20

14

8.

Dunaföldvár

11

3

3

5

18–24

12

9.

Tevel

11

2

2

7

11–30

8

10.

Szekszárd II

10

0

1

9

9–40

1

Borítóképünk: A kakasdiak hétmeccses győzelmi szériája az elmúlt hétvégén megszakadt Bátaszéken

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!