női labdarúgás

2021.11.03. 08:18

Az ilyen meccsekből tudnak tanulni

Elszenvedte első vereségét az NB II. Nyugati csoportjában a Szekszárdi UFC, miután hazai pályán 3–1-re alulmaradt a MOL Fehérvár FC-vel szemben.

B. S.

Fotó: Makovics Kornél

A több alapemberüket nélkülöző hazaiak (Magyar Judit, Nagy-Cseke Edina, Fonyódi Kata és Fézler Fanni is sérült) három bajnoki és 296 perc után kaptak ismét gólt, amikor a rangadó 20. percében Rajzinger Dóra révén a vendégek szereztek vezetést. A szekszárdiak nagyot csatáztak a másodosztályban meghatározó szerepet betöltő riválisukkal, sőt Kágyi Kíra találatával a hajrában egyenlítettek is. A folytatásban is becsülettel támadott az UFC, de az előző négy szezon dobogósa (három évvel ezelőtti bajnoka) rutinjával a maga javára fordította a találkozót.

„Nagyon erős csapattal találkoztunk, amely meghatározó szerepet tölt be a bajnokságban. Az utolsó tíz percben két hatalmas hibát vétettünk, amit egy ilyen csapat ellen nem tehetünk meg, tragédia azonban nem történt. Jó lenne több ilyen iramú mérkőzést játszani, nem törtünk le, dolgozunk tovább” – értékelte a mérkőzést Micskó Márk, a szekszárdiak vezetőedzője.

Női NB II., Nyugati csoport, 9. forduló.

Szekszárdi UFC-MOL Fehérvár FC 1-3 (0-1).

Szekszárd, városi stadion. V.: Varga L. (Kónya, Kovács D.).

Szekszárd: Kerekes – Kövesdi, Katona, Acsádi, Csóka – Ganczer (Schell, a szünetben), Kovács Zs. (Sajabó, 81.), Kágyi K., Vári- Kágyi R., Kiss G. Vezetőedző: Micskó Márk.

Gólszerzők: Kágyi K. (70.), illetve Rajzinger D. (20.), Szehofner (80.), Szabó B. (90.).

Az UFC legközelebb november 13-án az Ada Nova SE csapatát fogadja.

Borítóképünkön: Kiss Gabriella, az UFC támadója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!