kosárlabda

2021.11.25. 17:53

Teo Hojcban nem érezték az erőt

Nem érezte azt az erőt Teo Hojcban, ami a változáshoz kell. Így indokolta a szlovén szakember menesztését Gulyás Róbert, az Atomerőmű SE szakosztályelnöke.

Rónai Gábor

Gulyás Róbert

Fotó: Molnár Gyula

Hozzátette, a bajnokság első mérkőzésein még jól működött a kémia az edző és a játékosok között, de a vereségek hatására ez megszűnt.

„A csapat eredményességéért elsődlegesen az edző felel, ő állítja össze a keretet, ő készíti fel a csapatot, ő meccsel, s mivel az eredmények nem jöttek, a váltás tűnt a legjobb megoldásnak” – mondta Gulyás Róbert, az ASE nemrégiben kinevezett szakosztályvezetője.

Az ASE vezetése szerdán este jelentette be, hogy megválik a nyáron érkezett 40 éves szakembertől, aki jó ajánlólevele ellenére nem tudta megváltani a világot Pakson.

A piros-kékek a szerb Brano Djukanoviccsal is szerződést bontottak, akinek a korábban elküldött az amerikai Cleveland Melvinhez hasonlóan nem voltak elégedettek az eddigi teljesítményével.

Az utóddal kapcsolatos kérdésünkre Gulyás Róbert azt mondta, van jelöltje, s akár már ma bejelenthetik, hogy ki ülhet le a négyszeres magyar bajnok, négyszeres kupagyőztes gárda kispadjára.

Azt is elárulta, hogy külföldi szakember kapja meg a feladatot, hogy kirángassa a gödörből az ASE-t, ugyanakkor azt is hozzátette, hogy olyan edző érkezik majd, aki még nem dolgozott a magyar NB I-ben.

Utóbbit Teo Cizmic visszatésése kapcsán mondta a szakosztályelnök, aki ezzel gyorsan le is zárta a horvát trénert az ASE-val összeboronáló pletykákat.

Gulyás Róbert Fotó: Molnár Gyula

A paksiak egyelőre Jan Pavlik irányításával készülnek a bajnokság folytatására a szekszárdi sportcsarnokban (az ASE csarnokot jelenleg parkettázzák). Az edzésekről a magyar válogatottal vb-selejtezőkre készülő Eilingsfeld János mellett egyelőre a sérült kisember, Kenneth Brown is hiányzik.

Gulyás Róbert kihangsúlyozta, azt szeretné, hogy az új tréner már a jövő héten megkezdhesse a munkát a csapattal, hogy a december 11-i folytatásig (a DEAC lesz az ellenfél Szekszárdon) hátralévő időben minél jobban megismerkedhessen a játékosokkal.

Az új edző dönt majd arról is, hogy a paksiak milyen játékosokkal pótolják az elküldött Djokanovicsot és Melvint – jelen állás szerint mindkettő helyére érkezik új légiós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!