labdarúgás

2021.12.05. 16:08

Nyolcat lőtt a Paks a Gerjennek a megyei rangadón

Történelmi győzelmet aratott a paksiak második csapata az NB III-as focibajnokságban, miután a Közép csoport idei utolsó meccsén 8–0-ra legyőzte a megyei rangadón az újonc Gerjent.

Munkatársunktól

Az atomvárosiak második sora korábban még nem ünnepelhetett ilyen nagy különbségű győzelmet, az eddigi legnagyobbat, a hódmezővásárhelyiek elleni 7–1-es siker jelentette, amelyet szintén a mostani szezonban, október tizedikén jegyeztek.

Nemcsak a Paksnak volt ez a legnagyobb arányú sikere, a gerjenieknek is ez az eddigi legsúlyosabb vereségük. Korábban a Dunaújvárostól 7–1-re kaptak ki – milyen érdekes, szintén október tizedikén.

Paksi FC II–Gerjeni SK 8–0 (5–0)

Paks, Vezette: Dobai J. (Molnár A., Harsányi M.).

Paksi FC II: Simon B. – Lorentz (Görög, 67.), Gévay (Budai I., 63.), Szekszárdi, Debreceni – Varga Zs., Vas G., Volter (Pesti Z., 63.) – Gyurkits (Kovács L., 67.), Pethő B. (Artner D., 63.), Süvöltös A. Vezetőedző: Kindl István.

Gerjen: Bildhéber B. (Genzler, 27.) – Erdélyi Zs., Paget, Erdélyi P., Hanol M. – Lőrinc D., Major P. (Kuti, 27.), Blatt, Laták, ifj. Buzás A. (Héhn O., 82.) – Dombi. Vezetőedző: Buzás Attila.

Gólszerző: Debreceni (8., 17.), Volter P. (10., 60.), Pethő B. (29., 32.), Szekszárdi (84.), Süvöltös A. (87.).

Nem volt jó vasárnapja a szekszárdi együttesnek sem, amely hiába várta jó formában a dunaújvárosiak elleni rangadót, Tratnyek Dániel korai piros lapja tulajdonképpen korán megpecsételte a sorsát, a vendégek igazából a huszadik percig eldöntötték a pontok sorsát. A folytatásban kiegyenlítődött a létszám, de az csak arra volt elég, hogy szépítsenek a sárga-feketék.

Szekszárdi UFC–Dunaújváros 2–5 (1–4)

Szekszárd, Vezette: Kubicsek M. (Jakab B., Kondákor).

Szekszárd: Pomozi – Rácz F. (Juhász L., a szünetben), Arena, Tratnyek, Béla D. – Horog (Kiss B., 68.), Lékó (Wirth D., 68.), Rácz Á., Budai D., Szeles P. (Fekete M., a szünetben) – Péter A. (Tóth D., 77.). Vezetőedző: Turi Zsolt.

Dunaújváros: Pokorni – Villám, Hegedűs, Papp, Molnár S. – Barna (Ságodi, 89.), Dorogi, Balogh Á. (Szepessy, 89.) – Székely (Hompót D., 77.), Novák, Tóth Á. Vezetőedző: Varga Balázs.

Gólszerző: Arena (39.), Béla D. (76.), illetve Tóth Á. (36., 48.), Papp M. (8., 11-esből), Villám (16.), Dorogi (21.).

Kiállítva: Tratnyek (7.), Hegedűs E. (38.).

Így folytatják: A szezon február 13-án folytatódik: a Gerjen a Dabas-Gyónt fogadja, a Paks Balassagyarmatra, a Szekszárd pedig Dabasra látogat a 21. fordulóban.

Ezek is érdekelhetik