Kosárlabda, női amatőr NB I

2021.12.14. 17:37

Védekezésben még van hova fejlődniük a KSC fiataljainak

Berg Sándor

Pop Annamária (a labdával) 16 pontjával csapata egyik legjobbja volt a Vasas ellen (Fotó: KSC Szekszárd)

Az egyaránt a felsőházhoz tartozó NKA Universitas PEAC és a Vasas Akadémia második számú együttesétől is vereséget szenvedett az Atomerőmű KSC Szekszárd utánpótlás korú játékosokból álló amatőr csapata.

Női Amatőr NB I, Piros csoport, a 9. fordulóban. NKA Universitas PEAC II–Atomerőmű KSC Szekszárd II 80–48 (28–8, 23–7, 15–9, 14–24). Pécs, v.: Koncsek, Fleischmann. Szekszárd: Andi 20/6, Szücs 9, Horog 5, Sámóczi 4, Sinka 4. Csere: Bárányos 4, Berekali 2, Csákvári, Wolf.

„Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, támadásban és védekezésben is enerváltak voltunk. A lányok a félidőben alapos fejmosást kaptak, ezután sokkal nagyobb akarattal jöttek ki a folytatásra. Főleg az utolsó negyedben játszottunk jól, ezt sikerült is megnyernünk, miután a zónavédekezésünk hatásosnak bizonyult. A második félidőben mutatott játékunk már biztató volt” – értékelte a mérkőzést Studer Zsuzsa, a szekszárdiak edzője.

A 10. fordulóban. Atomerőmű KSC Szekszárd II–Vasas Akadémia II 56–63 (18–23, 14–12, 12–14, 12–14). Szekszárd, v.: Téczely, Nagy B. Szekszárd: ANDI 16/6, HORVÁTH 16, POP 16/3, Sinka 2, Szücs 2. Csere: Berekali 3/3, Wolf 1, Sámóczi.

A pasarétiek ellen támadásban már szebbik arcát mutatták a szekszárdiak, de ez kevésnek bizonyult a második helyezett ellen. „Kicsit csalódott vagyok, mert ha jobban védekezünk, ez a talákozó meglehetett volna. A támadásunkkal nem volt baj, szép megoldásokat láttam, de nagyon sokat kell még gyakorolnunk az egy-egy elleni védekezést, mert ilyen szituációkból sok kosarat kaptunk” – fogalmazott a szekszárdi tréner.

A két győzelemmel és hét vereséggel a tizenharmadik helyen álló KSC II december 30-án az előző idényben még az élvonalban szereplő ZTE NKK-t fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!