Amerikai futball

2022.01.07. 07:00

Most nem sikerült bejutnia a tizenegy kiválasztott közé Zilai Jánosnak

Első nekifutásra nem sikerült bekerülnie Zilai Jánosnak azon tizenegy játékos közé, akik tavasszal egy, a tengerentúli profi ligában (NFL) szereplő csapattal készülhetnek három hónapon át.

T. N.

Zilai János a londoni drafton mutattta meg tudását a NFL-csapatok képviselőinek (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Fotó: Kovács Tamás

A szekszárdi születésű futballista ennek kapcsán az M1 csatornán azt mondta, nem tört le az eredmény miatt, a játékosmegfigyelőkkel továbbra is tartani fogja a kapcsolatot és igyekszik az általuk javasolt dolgokban fejlődni, előrelépni. Hozzátette, nagy esély van rá, hogy az idei őszi erőfelmérőre is meghívják, addig pedig megváltozott edzésterv alapján készül. 

A Fehérvár Ethroners magyar válogatott linebackere kiemelte, bár kapott ajánlatokat külföldi csapatoktól is, klubjánál Jaime Hill személyében NFL-tapasztalattal rendelkező edzője van, így egyelőre nem tervez légiósnak állni. Ha mégis így döntenek, akkor sem először próbálná ki magát külföldön, korábban szerb és francia csapatnál is szerepelt: előbb a Vukovi Beograd, aztán a Cannes Iron Mask gárdájában pallérozódott. 

Az International Player Pathway program keretében 2017 óta van lehetőségük nem amerikai játékosoknak bekerülni a legjobbak közé. A liga mostani közlése szerint az októberi, negyvenhárom futballistát felvonultató londoni erőfelmérőről tizenegyen kaptak lehetőséget arra, hogy tavasszal az egyik NFL-klubnál eddzenek. A kiválasztottak közé ezúttal német, japán, francia, osztrák, brit, olasz, chilei, új-zélandi és mexikói játékos került.

Zilai Jánossal jövő héten hosszabb interjút olvashatnak portálunkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!