Labdarúgás

2022.02.06. 19:17

Lenullázta a Fradit a Paksi FC!

Meglepetésre a Paksi FC 3–0-ra legyőzte a rekordbajnok Ferencvárost az OTP Bank Liga 19. fordulójában. Ádám Martin bombagólt lőtt, a fiatal Szabó Bálint remekelt, Haraszti Zsolt pedig szabadrúgásból talált be.

Berg Sándor

Fotó: Földi Imre/MW

Nem a legjobb előjelekkel várta a címvédő és a forduló előtt listavezető elleni mérkőzését a PFC. Bognár György legnagyobb gondját ezúttal is a védelem összeállítása okozza, miután sérülés miatt nem számíthatott Kinyik Ákos, Lorentz Márton és Szabó János játékra sem. A másik nagy hiányzó a hat találatnál és tizenöt előkészítésnél járó Bognár István volt, aki a héten a ciprusi élvonalba került kölcsönbe (az Arisz színeiben hétvégén az AEL Limasszol elleni 0–0 alkalmával mutatkozott be).

A góllövőlistát vezető Ádám Martint viszont nem veszítették el az atomvárosiak, a támadó a hatodik percben jelezte, az asszisztkirály nélkül is gólt tud lőni (tizenhét találatából tízet Bognár készített neki elő). Lenzsér Bence felívelését vette le mellel, majd középről, 26 méterről óriási nagy gólt lőtt a jobb felső sarokba.

 

Videó: M4Sport.hu

A Myrto Uzunit (a spanyol Granadához igazolt) és az eltiltott Tokmacot nélkülöző Ferencvárosnak az első félidőben mindössze két alkalommal sikerült feltörnie a paksi védelmet,  Olakszandr Zubkov a kapufát találta el, míg Marko Marin lesről szerzett gólt.

Ezzel szemben az atomvárosiak ez idő alatt lerendezhették volna a találkozót: az akár „Bognár-utódnak” is tekinthető, 21 éves Szabó Bálint első helyzetét még higgadtan értékesítette, a másodiknál viszont a gólvonalról mentettek a hazai védők, de Ádám Martin is könnyedén triplázhatott volna negyvenöt perc alatt.

A nagyszünet után fokozódott a Ferencváros nyomása, de a legkritikusabb időszakot is kihúzták kapott gól nélkül Windecker Józsefék, akik Haraszti Zsolt szabadrúgásával feltették a pontot az i-re. 

A Tolna megyei zöld-fehérek 2017 áprilisa után győzték le ismét a rekordbajnokot, az újabb – és egyben második – idegenbeli sikerükre pedig 2016 novembere óta kellett várniuk.

Bognár György együttese szerdán a másodosztályú Csákvár otthonában játszik Magyar Kupa-találkozót (17 óra), tét a nyolc közé jutás. A bajnokságban szombaton a Gyirmótot fogadja.

OTP Bank Liga, 19. forduló

Ferencvárosi TC–Paksi FC 0–3 (0–2)

Groupama Aréna, 6805 néző. Vezette: Andó-Szabó (Tóth II. V., Buzás B.)

Ferencváros: Dibusz – Botka, Kovacevic, S. Mmaee, Cabraja (M. Mmaee, a szünetben) – Laidouni, Loncar – Zubkov (Gavrics, 63.), Marin (Besics, 76.), Mak (Szánthó, 57.) – Bassey (Boli, 63.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Paks: Rácz G. – Osváth, Tamás O., Szélpál, Lenzsér, Medgyes (Balogh B., 71.) – Windecker, Kesztyűs B. (Vas, 71.) – Szabó B. (Böde, 83.) – Nagy R. (Sajbán, a szünetben), Ádám M. (Haraszti, 67.). Vezetőedző: Bognár György.

Gólszerzők: Ádám M. (6.), Szabó B. (31.), Haraszti (72.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!