Asztalitenisz

2022.02.15. 15:13

Négy érmet nyert Nikosz Celldömölkön

Újabb remek eredményekkel jelentkezett Kizakisz Nikolaosz a Yorgos SE asztaliteniszezője. A 14 éves pingpongos az „Ezüst fokozatú” U17-es és U19-es bajnokságon állt asztalhoz Celldömölkön, s két arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal tért haza. A fiatalabb korosztály megmérettetésére ötvenhárman, az idősebbekére harmincnyolcan neveztek. 

T. N.

Kizakisz Nikolaosz Fotó: Beküldött kép

Kizakisz Nikolaosz mindkét korosztály párosversenyében első lett, s mindkétszer a Budaörsi SC-ben játszó Szabó Ákos párjaként állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 

U19-ben a BVSC-Zugló duóját, Kárpáti Ágostont és Hajdú Ákost győzték le simán, 3:0-ra, míg az U17-eseknél a soproni színekben játszó Fehér Hugót és a Büki TK-t képviselő Orosz Kolost lépték le szintúgy 3:0-val. 

Egyesben mindkétszer Pandurevics Vladimirrel, a Széchény SE játékosával vívott drámai meccset. Az U19-eseknél a döntőben találkoztak, s Pandrurevics örülhetett 4:3-as győzelemnek. 

Az U17-eseknél pedig az elődöntőben sodorta egymás útjába őket a sorsolás szeszélye, de itt is Pandurevicsnek jött ki jobban a lépés (2:4). 

Nikosz egy ezüsttel és egy bronzzal gazdagodott. 

Nikosz legközelebb az Országos Asztalitenisz Diák­olimpia döntőjében áll asztalhoz. Február 20-án, vasárnap Kiskunfélegyházán a szekszárdi Baka István Általános Iskolát képviseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!