Sakk

2022.03.09. 10:58

Bajnoki cím kapujában a Nagyatádon nyerő Decs

Nagyot lépett a bajnoki cím felé a Decs 1990, amely Nagyatádon nyert rangadót az NB II.-es bajnokság Asztalos csoportjában.

Munkatársunktól

A B. Garai testvérek egyformán teljes pontot tettek bele a közösbe (Beküldött fotó)

Nehéz mérkőzés várt a sárközi gárdára a tabella második helyén álló nagyatádiak otthonában. Dr. Papp Csaba csapatvezető előzetesen egy nagyon szoros meccsre számított, ahol a döntetlen (6–6) volt a minimumelvárás. 

Érdekesen alakultak a küzdelmek, ugyanis a hazaiak a hátrányuk ellenére sem akarták megverni a decsieket. Az első két órában már öt döntetlen ajánlat érkezett – és ezeket a sárközi, harcos csapat (magától szokatlanul), a rangadóra való tekintettel mind elfogadta. A fél pontok mellett két gyönyörű egész is született az ifi táblákon: a B. Garai testvérpáros, Etelka és Lehel magabiztosan értékesítette a pontokat. A harmadik óra végén Barbarics Tamás egy izgalmas megnyitásból, egál állásban egyezett meg döntetlenben, majd az éltáblán, dr. Papp Tamás is fél ponttal járult hozzá az eredményhez. Már csak három parti (Balázs Imre, Kiss Lajos és Gál Péter) ment, ahol azonban nem álltak túl jól a decsiek. Kiss Lajos nagyot küzdött és magabiztosan hozta (mentette) a fél pontot, míg Balázs Imre időzavarban, bonyolult állásban egyezett ki döntetlenben. Az utolsó partiban a csapat legjobb pontszerzőjéért, az eddig veretlen Gál Péterért izgultak társai: vesztő állásban hátha elcsíp egy döntetlent ő is. Sajnos nem sikerült, viszont a decsiek így is 6,5–5,5 arányban győztek. A decsiek előnye három pont a Nagyatád, kettő pont a Szentlőrinc ellen. (Utóbbi azonban az utolsó fordulóban Bajára látogat, ami mindenképp ki-ki meccs lehet.) 

A bajnoki cím felé nagyot lépett a szezonban egyedüliként százszázalékos sárközi gárda, ugyanis március 20-án a jelenleg utolsó helyezett Kaposvár, április 10-én pedig a mostanság kimondottan gyengélkedő Komló ellen mérkőzik majd meg. A kaposváriakkal idegenben mérkőznek, a komlóiakkal pedig a Fekete Ló Sakk Klubban néznek majd farkasszemet a decsiek. 

Ketten hoztak teljes pontot

NB II., Asztalos csoport, a 7. fordulóban. Sakk Egylet Nagyatád–Decs 1990 5,5:6,5. Teljes pontot szereztek: B. Garai Lehel, B. Garai Etelka. Döntetlent értek el: dr. Papp Tamás, Taskovits István, Nagybiró László, Horváth Balázs, Kiss Lajos, Balázs Imre, Barbarics Tamás, dr. Papp Csaba, Hölczl Attila. 

nb II., asztalos csoport, A bajnokság állása: 1. Decs 1990 SE (54 táblapont), 2. Szentlőrinc (52 pont) 3. Sakk Egylet Nagyatád (51 pont) 4. Bajai SSC (48,5 pont) 5. Komlói BSK II. (39 pont) 6. Marcali VSZSE (38,5 pont) 7. Gárdony VSE (38 pont) 8. Karmin PSSE (36 pont) 9. Rácalmás-Királysakk (35 pont) 10. Kaposvári Bástya SE (28 pont). 

A bajnoki helyezésekről a táblapontok döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!