Kosárlabda NB I.

2022.04.27. 10:57

A pályaelőnyért hajtanak a két meccsen a paksiak

A zalaegerszegiektől elszenvedett vereséggel eldőlt, hogy az Atomerőmű SE-nek playout-meccseket kell játszania a bennmaradásért. Tét így is maradt a hátralévő két összecsapásra.

Munkatársunktól

Kovács Ákoséknak nagy szükségük lenne egy győzelemre ma este Fotó: Molnár Gyula

Nem volt rá sok esély, de reménykedtünk benne, hogy elkerüli a playout­ot az Atomerőmű SE NB I.-es férficsapata. Ehhez egy óriási menetelés kellett volna a piros-kékektől, ám a Zalakerámia ZTE KK elleni szombati vereséggel (69–78) eldőlt, hogy ki-ki meccsekre kényszerül az Atom. Az is biztos, hogy a Pécsi VSK-Veolia lesz az ellenfél, a nagy kérdés csak az, hogy a paksiak vagy a baranyaiak kezdhetik hazai pályán az egyik fél második sikeréig tartó párharcot. 

Jelenleg az Atomerőmű SE áll előrébb, de csak egy győzelemmel jobb a mérlege, mint a pécsieké. Nagyon fontos lesz a középszakaszból hátralévő két összecsapás, amelyek közül jó lenne mind a kettőt megnyerni, de legalább ugyanannyit kellene, mint a PVSK. 

Ma este a nyíregyháziak elleni hazai találkozón lehet tenni ez irányba egy lépést, ha nyer az ASE, és a Pécs vereséget szenved Zalaegerszegen, akkor meglesz a pályaelőny. Jó előjel, hogy a nyírségieket két hete idegenben már sikerült legyőzni (73–67), akkor az első két negyedet nagyon megnyomták Eilingsfeld Jánosék, s a megszerzett előny kitartott a meccs végéig. Igaz, a hajrában nagyon szorongatott a Nyíregyháza, de az ASE játékosai a kritikus pillanatokban jobb döntéseket hoztak. 

Ma este is erre lesz szükség, kellenek majd a jó döntések a győzelemhez. Annyival lesz jobb helyzetben az Atom, hogy a kanadai Shaquille Keith eltiltása után ismét a Jan Pavlik, Schmidt Béla kettős rendelkezésére állhat. 

Tippmix Férfi NB I., alsóházi rájátszás, 5. forduló. 
Atomerőmű SE–Hübner Nyíregyháza BS. Paks, ASE-sportcsarnok, Gesztenyés út. Szerda, 18 óra. Vezeti: Földházi Tamás Péter, Tóth Cecília, Kovács Nimród János. 

Ez történt eddig

Az Atomerőmű SE eddigi meccsei a középszakasz alsóházában. 
Zalaegerszeg–Atomerőmű 87–81. A legjobb dobók: DeCosey 31/18, Parks 13/9, illetve Keith 30/6. 
Nyíregyháza–Atomerőmű 67–73. A legjobb dobók: Bryce 15, Johnson 13/3, illetve Eilingsfeld 21/3, Keith 12/6. 
Atomerőmű–Pécs 82–66. A legjobb dobók: Eilingsfeld 27, Keith 15/3, illetve Haynes-Jones 18/3, Meleg 11. 
Atomerőmű SE–Zalaegerszeg 69–78. A legjobb dobók: Eilingsfeld 22, Taylor 17/6, illetve Barnett 24/12, Wilson 17/3, DeCosey 16/6. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!