Karate

2022.04.28. 07:35

Kárpótlás a fiúk ezüstje

Tizenöt érmet szereztek a bátaszéki karatékák a WKF Magyar Bajnokságon. A verseny első napján nyolc, a másodikon hét érem jutott Nagy Ákos csapatának.

Munkatársunktól

Az U18-as csapat: Steigler Bence (balra), Kiss Bánk Botond, Nagy Gergő, Bognár Barna (Beküldött fotó)

Az év legfontosabb hazai versenyének első napján gyermek és ifjúsági korosztályban negyven egyesület mérette meg magát, a tizenegy karatékát nevező bátaszékiek négy arannyal, két ezüsttel, két bronzzal és két ötödik hellyel az éremtábla ötödik helyét szerezték meg. 

Másnap a kadett, a junior és a master kategóriában álltak tatamira az indulók, a tíz bátaszéki egy aranyat, két ezüstöt, négy bronzot, valamint egy negyedik és egy ötödik helyet szerzett, amellyel az éremtábla tizedik helyén zártak. 

„Sajnos nem mindig alakultak úgy az eredmények, ahogy mi szerettük volna, ebben bizonyíthatóan volt bírói melléfogás, és persze mi is vastagon benne voltunk – mondta lapunknak Nagy Ákos. – Sajnos kijelenthető, hogy közel azonos tudású és tapasztalatú versenyzők összecsapása esetén a bírók abba az irányba kompenzálnak, ahol nagyobb a nyomás és a szurkolótábor. 

Tizenöt medált hoztak el a bátaszékiek a magyar bajnokságról (Beküldött fotó)

Hozzászoktunk az érzéshez, ha nyerni akarunk, nem elég jónak lennünk, sokkal jobbnak kell lennünk az ellenfélnél, hogy elnyerjük a bírók „kegyeit”. Márpedig „az ellenfelek becsületére szólva” ők is nagyon jók, ezért az ő teljesítményüket egy pillanatig sem érheti kritika. 

A bírói gyakorlat viszont megérne egy misét...” – mondta Nagy Ákos, aki hozzátette: a bajnokság fantasztikus pillanatai közé tartozott, amikor az U18-as bátaszéki fiúcsapat borította a papírformát, miszerint már az első körben ki kellett volna esniük, ezzel szemben bravúros módon jutottak el a srácok a döntőig, ahol végül ezüstöt szereztek. „Bizton állíthatjuk, hogy ez az ezüst nekünk felért egy arannyal, és kicsit kárpótolta minden korábbi bosszúságunkat” – így a klubvezető. 

A bátaszékiek helyezései. Első nap, 1. helyezettek: Péter Panna (kumite), Pesti Ábel (kumite), Szabó Balázs (kumite), Varga Máté (kumite). 2. helyezettek: Szabó Balázs (kata), Péter Anna (kumite). 3. helyezettek: Hefner Zsófia (kumite), Izsák Fruzsina (kumite). 5. helyezettek: Nagy-Jánosi Bátor (kumite), Váncsa Zsombor (kumite). 

Második nap, 1. helyezett: Romhányi Vid (kumite). 2. helyezettek: Kovács Zoltán (kumite), Steigler Bence, Kiss Bánk Botond, Nagy Gergő, Bognár Barna (csapat kumite). 3. helyezettek: Gill Dóra (kumite) Bognár Barna (kumite), Nagy Gergő (kumite), Nagy-Jánosi Botond (kumite). 4. helyezett: Kiss Bánk Botond (kumite). 5. helyezett: Izsák Bence (kumite). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!