A megye kettőben aranyérmet nyert gárda tíz év után állt össze

2022.06.19. 11:14

Dárdai Pálékkal gálázott a kisdorogi aranycsapat

A Dárdai Teamet látta vendégül hétvégén a Kisdorogi FC aranycsapata, mely éppen tíz évvel ezelőtt, a 2011/2012-es szezonban ünnepelhetett bajnoki címet a megyei II. osztályban.

B. S.

Dárdai Pálékkal gálázott a kisdorogi bajnokcsapat (Fotó: M. K.)

Ha nyár és Tolna megye, akkor Dárdai Pál. A német élvonalbeli bajnokságban szereplő Hertha BSC korábbi játékosa és vezetőedzője neves barátaival a pár héttel korábbi, kakasdi fellépése után szombaton Kisdorogon vendégszerepelt, ahol a házigazda klub tíz évvel ezelőtt megyei másodosztályú bajnokságot nyert gárdájával mérkőzött meg.

A 2011/2012-es aranycsapatból szinte valamennyien pályára léptek (Bognár István, Bognár Ferenc, László Gábor, Palkó Márk, Nagy László és Németh Szabolcs maradt távol egyéb okok miatt), s mutatták meg, hogy tudásuk nem, csak esetleg sebességük kopott meg az esztendők alatt.

Az ellenfél sem kis nevekből állt, a Dárdai Teamben hét korábbi válogatottat (Czvitkovics Péter, Dárdai Pál, Fehér Csaba, Juhász Roland, Lisztes Krisztián, Németh Krisztitán, Szélesi Zoltán) és 321 válogatottságot lehetett összeszámolni, mely ellen sokáig egyenrangú felei voltak Bőhm János egykori játékosai. 

Szervezetten védekeztek, miközben a kapuban Kiss Adorján bravúrokkal mutatott be. Egyszóval megmutatták a kisdorogiak, hogy annak idején miért ők kapták a legkevesebb gólt a Nyugati csoportban (24 meccsen 57 pontot gyűjtöttek, 98-37-es gólkülönbséggel).

A gólgyártást a nemzeti színű mezt 95-ször magára öltő Juhász Roland kezdte, de Gráber Valentinnel a hazaiak jobb széle is igen veszélyes volt. A jelenleg is aktív és a kisdorogi sikerekért harcoló támadó beadásából az akkori gólkirály, Horváth Gábor fejese pár centivel ment csak el a bal alsó sarok mellett. 

Ami ott kimaradt, az a másik oldalon Fehér Attilának bement, ezzel gyorsan megduplázta előnyét a vendégcsapat. Ennek a gólnak már a csapat menedzsere, Bakalár László mellett a kispadon tapsolt Dárdai Pál, aki egy korábbi gálamérkőzésen összeszedett sérülése miatt nem tudta végigjátszani a találkozót.

A helyére beállt Németh Krisztiánnal sem gyengült a csapat, az MTK Budapesthez a napokban visszatérő 37-szeres válogatott támadóval a félidőre 4–0-s előnnyel mehettek a vendégek. A legnagyobb tapsot egyértelműen Palkó Máté szépítő találata kapta, míg Schiller Adrián lábában több találat is benne maradt. 

A Dárdai Team bár tíz gól fölé jutott, ezen a mérkőzésen mindenki nyert. Többen duplán is, hiszen a Kisdorogi FC öt, a vendégcsapat játékosai által dedikált labdát sorsolt ki tombolán, míg a bajnokcsapat tagjai Dárdai Pál közreműködésével emlékplakettet vehettek át.

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya a találkozó után elmondta, jó szívvel és emlékkel tért vissza Kisdorogra, ahol 1998 karácsonyán még édesapjával járt.

Eredmény. Kisdorogi FC–Dárdai Team 1–11 (0–4). 
Kisdorog, vezette: Mészáros (Minker, Szigeti). A kisdorogiak kerete: Kiss Adorján, Kadosa Csaba, Schiller Zoltán,  Pálinkás Gábor, Miszler Viktor, Farkas Milán, Palkó Máté, Horváth Gábor, Horváth Péter, Brunner Attila, Bordi Richárd, Schiller Adrián, Klein Ervin, Dézsi János, Pálinkás Norbert, Miklós Krisztián, erning János. A Dárdai Team kerete: Vukasin Polekszics, Szélesi Zoltán, Hosnyánszki Zsolt, Kulcsár Árpád, Badalik Szabolcs, Juhász Zsolt, Fehér Attila, Fehér Csaba, Fehér Benedek, Lisztes Krisztián, Németh Krisztián, Dárdai Pál, Egressy Gábor, Juhász Roland, Czvitkovics Péter. Gólszerzők: Palkó Máté, illetve Badalik 3, Németh K. 2, Juhász R., Fehér A., Czvitkovics, Fehér Cs., Hosnyánszki Zs., Lisztes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!