Úszás

2022.06.13. 10:38

Szenzációs eredményeket ért el a tolnai ikerpár

Szenzációs eredményeket ért el az elmúlt hetekben a Szekszárdi Sportközpont úszó szakosztályának tolnai ikerpárja, Horváth Luca és Horváth Levente. Országos diák­olimpiai bajnoki címek mellett Levente ifjúsági bajnoki ezüstérmet szerzett.

Steinbach Zsolt

Luca és Levente kiváló eredményeket produkál. Fotó: M. D.

Az már az áprilisi felnőtt országos bajnokságon kiderült, hogy a 2004-es születésű ikrektől a korosztályos versenyeken is kiváló eredmények várhatók. Mint azt edzőjüktől, Paszler Józseftől megtudtuk, a Debrecenben rendezett versenyen a teljes magyar élmezőny is rajtkőre állt. Horváth Luca és Horváth Levente a négynapos megmérettetésen csak a legfontosabb számaikban indultak. Luca 100 háton a remek nyolcadik, Levente 100 mellen a kilencedik helyet szerezte meg. 

Május 27–28. között a budapesti Tüske uszoda adott otthont az országos diákolimpiai „A” kategóriás úszó döntőknek, ahonnan a Tolnai Szent István Katolikus Gimnáziumban tanuló testvérek négy érmet is elhoztak. Luca 100 háton és 200 háton is aranyérmet szerzett, Levente 100 mellen aranyérmes, míg 50 mellen ezüstérmes lett. 

A legnagyobb „csobbanás” azonban még hátra volt. Június elején Kaposváron rendezték az országos ifjúsági bajnokságot, ahol Levente több számban is indult. Az első napon a 100 méteres mellúszás 58 fős mezőnyében lebonyolított előfutamok során egyéni legjobbját megjavítva a harmadik legjobb idővel került a délutáni döntőbe. 

A döntőben fél távnál még csak a hetedik helyen fordult, de nagyszerű második hossz és hajrá után, hatalmasat javítva délelőtti idején, új egyéni csúccsal az előkelő második helyen végzett. 

A bajnokság harmadik napján, 200 mellen az előfutamokban 38 fő küzdött a 8-as döntőbe kerülésért. Levente taktikus versenyzéssel az ötödik helyen került a fináléba. A délutáni döntőben pedig megint megjavítva egyéni legjobbját negyedik lett.

Az utolsó napon az 50 méteres mellúszásban 68-an indultak. A szoros előfutamokból Levente a hetedik idővel jutott döntőbe. Délután nagyot javítva legjobbján, négy századdal lemaradva a dobogóról a magyar ifibajnokság negyedik helyét szerezte a legrövidebb mellúszó számban.

Címkék#úszás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!