Kontinens viadal

2022.07.25. 18:36

A házigazdát verték Szücsék

Győzelemmel indította a XVI. Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) a magyar leány válogatott, mely a hétfői nyitónapon a házigazda szlovákokat verte 66–57-re.

Berg Sándor

Illusztráció: Shutterstock

Pedig nem kezdett jól Debreceni Eszter szövetségi edző csapata, mely a 0–6-os rajtot az első negyed végéig cipelte a hátán. A második tíz perc viszont már egálról indult, s sikerült kiépítenie a mieinknek egy tíz pont körüli előnyt.

A 27. percre aztán egy pontra visszakapaszkodtak a szlovákok (40–39), de az Atomerőmű KSC Szekszárd tehetséges centerének, Szücs Grétának (8 pont, 14 lepattanó, 4 blokk) kosarával visszaverte a vendéglátók támadását a magyar csapat, ami végül döntőnek bizonyult.

A mieink kedden 11:30-kor Szlovéniával találkoznak.

A besztercebányai EYOF-ra kilencvennégy fős magyar küldöttség utazott ki, akik kilenc sportágban mérik össze tudásukat a kontinens legjobbjaival.

Szücs Grétán kívül még a bonyhádi születésű Kenderesi Péterért (90 kg) szoríthatunk, a dzsúdós csütörtökön lép tatamira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!