Kerékpársport

2022.07.18. 18:24

Az első nagydíja után már a jövő évit várja Mészáros Bence

Első Gemenc Nagydíján ott tudott lenni a mezőny első felében a szekszárdi Mészáros Bence. A még csak 18 éves kerekes már várja a 2023-as viadalt, amit semmi pénzért nem hagyna ki.

R. G.

Mészáros Bence (balról, piros mezben és fehér sisakban) a vasárnap esti villanyfényes kritériumversenyen

Fotó: Makovics Kornél

– Gratulálok az első Gemenc Nagydíjához! Milyen volt?
– Köszönöm szépen, elég kemény, főleg így, hogy hazai pályán, hazai közönség előtt versenyeztem. Kint volt a családom, a barátaim, kicsit izgatott voltam, de jól éreztem magam – felelte Mészáros Bence, a magyar válogatott 18 éves szekszárdi kerekese. 

– Tizenkilenc másodpercet kapott az összetett győztestől, ez sok vagy kevés? 
– Azt gondolom, hogy kihoztam magamból a maximumot, amit előzetesen elterveztem, azt végre tudtam hajtani. Ez az első felnőtt évem, a tapasztalatszerzés a célom. A mezőnyszakaszok elég jól mentek, jó érzésekkel fogok visszagondolni erre a két napra.

– Épp a mezőnyszakaszok kapcsán akartam mondani, hogy párszor megpróbálkozott szökéssel. Ez tudatos volt? 
– Így alakult, nem volt tervezve. Az első nap bekerültem egy komolyabb elmenésbe, ott voltak a csapatok jobb kerekesei, de a mezőny befogott bennünket. Pedig előzetesen azzal számoltam, hogy lesznek, akik próbálkoznak, hogy komolyabb előnyt építsenek ki az első tíz-húsz kilométeren, ahogy azokon a versenyeken szokták, amelyeken általában indulok, de nagyon kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok, így mindig egyszerre érkeztünk meg a Béla térre. 

– Merre kerékpározik mostanában? Úgy hallom, hogy otthagyta holland csapatát.
– Igen, a Willebrord Wil Vooruit-tól az UC Monacóhoz igazoltam. Az év eleje óta versenyzek Franciaországban. Ez egy U23-as sor, igazi nemzetközi csapat, van svéd, lett, finn, ukrán és olasz csapattársam is. Erre az évre kínáltak szerződést, de jól érzem magam, szerintem maradok. 

– A középiskolát befejezte?
– Igen, idén leérettségiztem a Garay Gimnáziumban. Az ELTE-n fogok tanulni, de az ősszel kezdődő első évet biztosan kihagyom. Most a bringázásra és a monacói csapatomra koncentrálok, aztán meglátjuk, hogy alakul a jövőm. 

– Mi lesz a következő versenye? Hol láthatjuk újfent? 
– A héten együtt nyaralunk a családdal, aztán a hétvégén rajthoz állok a V4-es UCI 1.2-es viadalon. Július huszonötödiként repülök vissza Monacóba és az év végéig nem is jövök haza, csak külföldi versenyeken veszek részt.

– Jövőre is rajthoz áll majd a Gemenc Nagydíjon?  
– Tetszett az egész miliő, ami körülvette az idei nagydíjat, úgyhogy nagyon várom már a következőt. Semmi pénzért nem hagynám ki! 

Az Alisca Bau 48. Gemenc Nagydíjról írt összes cikkünket, s valamennyi videónkat itt találja, kattintson ide!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!