Labdarúgás

2022.07.14. 15:31

Kádár Tamással megállapodott a Paksi FC

Címkék#Paksi FC

Leigazolta Kádár Tamást a Paksi FC. Az atomvárosi klub csütörtökön a hivatalos oldalán tette közzé, hogy megállapodott a 32 éves futballistával.

TEOL

Kádár Tamás a válogatott szerelésében

Fotó: Tumbász Hédi

Az 57-szeres válogatott belső védőt aligha kell bemutatni a honi labdarúgás szerelmeseinek, hiszen kiváló pályafutás az övé, írja Kádárt méltatva a paksifc.hu. A zalaegerszegi utánpótlásévek és az utánpótlás-válogatottakban lejátszott meccsekkel a háta mögött, 2008-ban állt légiósnak Kádár, aki nem akármilyen csapatokban bizonyított. 

Többek között évekig volt az angol Newcastle United, a lengyel Lech Poznan és az ukrán sztárcsapat, a Dinamo Kijev játékosa. Az angol klubhoz nem csak szép emlékek kötik, hiszen bár kirobbanthatatlan tagja volt az U20-as válogatottnak, a Newcastle nem engedte, hogy ott legyen az egyiptomi világbajnokságon, ahol a magyar együttes bronzérmet szerzett. 

A felnőtt évek kárpótolták őt, hiszen a 2016-os Európa-bajnokságon a magyar válogatott egyik legjobban teljesítő játékosa volt Franciaországban. 
Az elmúlt éveket Kínában, a  Santung Luneng és a Tiencsin Tigers csapatánál töltötte, innen igazolt haza az idei év elején az Újpest FC-hez, ám a nyáron lejáró szerződése után a klubváltás mellett döntött. 

Kádár szerdán már pályára is lépett a Paksi FC csapatában, a cseh rekordbajnok Sparta Praha elleni szlovéniai felkészülési találkozón kezdőként dirigálta a védelmet. Hogy nem tette rosszul a dolgát, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az atomvárosiak másnap már be is jelentették, hogy leigazolták a keménykötésű védőt. 

Mint azt Haraszti Zsolt, a paksiak ügyvezetője a klub honlapján kiemelte: Kádár érkezése stabilitást hozhat a védelembe. Erre szükség is lesz, hiszen bár az előző szezonban a Paksi FC lőtte a legtöbb gólt (75-öt) az NB I-ben, a mezőnyben magasan az övék volt a legtöbb bekapott találat (63). 

Az NB I július 31-i rajtjára hangoló Paks a montenegrói Arsenal Tivat 5–2-es legyőzése és a Sparta Praha elleni 1–1-es döntetlen után szombaton a cseh Sigma Olomouc elleni meccsel búcsúzik el a szlovéniai edzőtábortól. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!