Kerékpársport

2022.07.16. 18:19

Lengyel győztes az első szakaszon

A lengyel Damian Papierski nyerte meg az Alisca Bau 48. Gemenc Nagydíj első szakaszát.

TN

A fehér mezes lengyel Papierski 165 km tekerés után egy fél kerékkel nyert (Fotó: Kiss A.)

A Paksról rajtoló és a Béla király téren záruló 165 kilométeres távot a lengyel Voster Ats Team kerekese teljesítette a leggyorsabban, így a vasárnapi, második szakaszon ő viselheti majd az összetettben élen állónak járó kék trikót. A látványos mezőnyhajrát követően a második helyen az olasz Andrea Biancalani, a Beltrami TSA TRE Colli bringása végzett, míg a harmadik hely Luke Mundgway-nek, az Új-Zélandról érkező Bolton Equites klasszisának jutott.

A legjobb sprinternek járó zöld trikót szintén Papierski hódította el, de ezt a második szakaszon Luke Mundgway viseli majd. A hegyimenőnek dukáló pöttyöst pedig Andrea Piras (Beltrami TSA) kapta. Papierski a legjobb U23 alattinak járó mezt is megszerezte, ezt Andrea Biancalani (Beltrami TSA) öltheti magára. A legjobb magyarnak járó piros-fehér-zöld szerelésben Karl Ádám, az Epronex Hungary Cycling Team bringása tekerhet a Decset, Sárpilist, Várdombot, Szálkát is érintő 110 kilométeres szakaszon.

Vasárnap a versenyzők 10:00 órakor rajtolnak a Béla király térről, majd a Garay tér – Szent István tér – Keselyűsi út – Őcsény – Decs – Sárpilis – Várdomb – Szálka – Palatinca – Kismórágy – 55/56-os főút körforgalom – Várdomb (3 kör) – Szekszárd útvonalon tekernek. Várható befutó a Béla király téren 13:00 és 13:30 óra között.

A kétnapos nemzetközi verseny a 19.45 órakor rajtoló Pálinkás Csaba Emlékversennyel zárul a megyeszékhely központjában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!